|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatımı, atma, atılır, bilgisayara, format, resimli |
![]() |
Bilgisayara Format Atma - Pc Nasıl Format Atılır? Format Atma Resimli Anlatımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayara Format Atma - Pc Nasıl Format Atılır? Format Atma Resimli AnlatımıBilgisayara Format Atma - Pc Nasıl Format Atılır? Format Atma Resimli Anlatımı Bilgisayara Format Atma - Pc Nasıl Format Atılır? Format Atma Resimli Anlatımı Format Atma Dersi SimuLatörü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Windows XP Home ve Professional versiyonlarının kurulumunun nasıl yapıldığını adım adım görelim ![]() Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun ![]() Not: Bilgisayar açılırken çıkan ekran sizin bilgisayarınızda biraz farklı olabilir ![]() Press any key to boot from CD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurulumdan sonra XP CD-ROM'unu cd sürücüde unutanlar karşılarına tekrar kurulum ekranı gelip şok olmasınlar diye alınmış bir önlem ![]() ![]() ![]() CD-ROM'dan açılış yapılıp kurulum işlemi başladı, karşımıza ilk çıkan yazı: Setup is inspecting your computer's hardware configuration ![]() ![]() ![]() Bir bekleme süresinin ardından, Microsoft'un klasik mavi yükleme ekranı geliyor Daha sonra Setup is starting Windows mesajı ve Windows XP Professional Setup yada Windows XP Home Setup ekranı: ENTER tuşuna basarak devam edersek: Windows XP Licensing Agreement yani yazılım anlaşması geldi ![]() ![]() Şimdi önemli bir adıma geldik ![]() ![]() ![]() Eğer disk daha önceden kullanılmışsa veya zaten içinde başka bir işletim sistemi yüklü ise, bu ekranda varolan disk bölümü görünecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben önce C tuşu ile bölümledim ve Enter tuşu ile devam ettim ![]() Bu ekranda ise hangi dosya sisteminin kullanılacağını soruyor ![]() Eğer varolan bir disk bölümünü seçip bu ekrana gelmişseniz tekrar formatlamadan o bölümü kullanma seçeneğinizde olacaktır ![]() ![]() Bizim ise şimdi iki seçeneğimiz var: FAT veya NTFS ![]() FAT Bu dosya sistemi DOS ve W9x'in kullandığı dosya sistemidir ![]() ![]() ![]() İki tane büyük dezavantajı var: * Kullandığı dosyalama yöntemi diski 64KB'lık hücrelere bölüyor ![]() ![]() * NTFS sisteminin sunduğu disk ve dizinlere hatta dosyalara erişimin kullanıcı bazında kısıtlanabilmesi özelliğinden mahrum kalacaksınız ![]() NTFS DOS disketiyle açınca ve W9x işletim sistemlerinden erişilememesi dışında güvenilir ve XP'nin özelliklerini tam olarak kullanmanıza imkan veren bir dosya sistemi ![]() ![]() ![]() NTFS kullanmanızı öneriyorum ve bende NTFS üzerindeyken Enter ile devam ediyorum ![]() Disk formatlanıyor: ![]() Ve dosyalar CD-ROM'dan diske koplayalanıyor: Ve sistem yeniden açılacak ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayar açıldığında Windows XP ilk defa Graphical User Interface(GUI) - Grafik kullanıcı arabirimi ile açılıyor: ![]() ![]() Bu adımlarda biz hiçbirşeye elimizi sürmüyoruz, çay, kahve, kakao, salep işte ne varsa ![]() ![]() ![]() ![]() [img]images/smilies/maxiiismile (7) ![]() Şimdi karşımıza önemli bir adım geldi ![]() ![]() ![]() ![]() İsminizi ve eğer bir kurumda yükleme yapıyorsanız kurum ismini yazın: 25 haneli Product key'i girin (Windows XP CD-ROM üzerinde-kutusunda yazıyor) Ağda da görünecek ve ağ üzerinde her bilgisayarda farklı olması gereken Computer name değerini girin ![]() Administrator kullanıcısının şifresini girin, Confirm password karşısına aynı şifreyi tekrar girin: Administrator şifresini boş bırakabilirsiniz ama eğer bir şifre girerseniz bu şifreyi kesinlikle unutmayın, yoksa makinayı açamazsınız ![]() Date and Time Settings Tarih ve saati kontrol edin, gerekiyorsa düzeltin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bilgisayarda takılı bir ağ kartı varsa, kurulum işlemi sırasında tespit edilecektir ![]() ![]() ![]() Finalizing installation adımı ile kurulum işlemi devam ediyor, yine çay, kahve, kakao ve sahlep ![]() ![]() ![]() Restart ![]() ![]() ![]() Ekran çözünürlüğümüzü ayarlayacak ![]() İnternet üzerinden Microsoft'un web sitesine bağlanmayı deneyecektir ![]() ![]() Administrator özelliğine sahip olacak ilk kullanıcıları oluşturmanız istenecek ![]() ![]() Eğer kurulum yapılırken sadece bir kullanıcı oluşturulmuş ve onunda şifresi yoksa, bu login ekranı çıkmaz, direkt masaüstü gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Bitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|