Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fakültesi, için, işletme, mezunları, nelerdir, olanakları, sağlanan

İşletme Fakültesi Mezunları İçin Sağlanan İş Olanakları Nelerdir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşletme Fakültesi Mezunları İçin Sağlanan İş Olanakları Nelerdir?

İşletme Fakültesi mezunları İçin Sağlanan İş Olanakları Nelerdir?
İşletme Fakültesi mezunları İçin Sağlanan İş Olanakları Nelerdir?

iş Olanakları

İşletme Bölümü mezunları aldıkları eğitim programının çerçevesi gereği, her türlü işletmede iş bulma olanağına sahiptirler

Mezunlarımız sanayi kuruluşlarının yanı sıra hizmet sektöründe bankacılık, turizm, danışmanlık kuruluşları, denetim şirketleri, sigorta şirketleri, dış ticaret şirketleri, ulaştırma şirketleri vb özel sektör kuruluşlarında işe girebilirler

Ayrıca mezunlar pazarlama,üretim,personel yönetimi,muhasebe,bütçe planlama ve finansman alanlarında çalişabilirler

Özel söktürün yanı sıra Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Sanayi ve Ticaret Odaları, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Birimi gibi kamu kuruluşlarında da çalışma olanağı da bulabilirler

İşletme Fakültesi mezunları, biraz da donanımlı iseler ülkemizde iş bulabilmektedirler Günümüzün en popüler mesleklerinden biridir diyebiliriz

Ancak şunu belirteyim, eğitim yıllarını olabildiği kadar dolu geçirin, derslerinizde başarılı olun, yabancı dilinizi ilerletin, yeni yabancı diller öğrenin, bilgisayar yazılımcılığında ilerleyin ve derslerinizin arasında da olduğunu sanıyorum, işletmeler için ufaklı büyüklü bilgisayar programları hazırlayın Tatillerde zorunlu olmasa bile ücretli ya da ücretsiz staj yapın
Yani kısaca "kendinizi donatın" Yeterince donanmış bir kişinin iş bulması daha kolaydır
Master ya da ek eğitimlerle mesleğinizin çerçevesi dışına da çıkabilirsiniz Kaymakam olamazsınız (bunu soranlar da vardı) ama ek eğitimler alarak bankalarda müfettiş konumuna zamanla yükselebilirsiniz, sigortacılık sektöründe çalışabilirsiniz Danışmanlık firmalarında, bilgisayar sektöründe, bankalarda, fabrika dahil büyük ya da orta işletmelerde yönetici ya da alt bölümlerde çalışabilirsiniz
İktisat bölümleri sanırım biraz daha düşük puanla öğrenci alıyor ve mezunları finans sektöründe çalışabiliyor İşletme ve İktisat bölümü mezunları sayı olarak çok da olsa donanımlı oldukça iş bulabilirsiniz Kendinize güvenin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com