Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cümle, içinde, kullanılan, nelerdir, sıfat, örneği, örnekleri

İçinde Sıfat Kullanılan Cümle Örnekleri Nelerdir İçinde Sıfat Kullanılan Cümle Örneği

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İçinde Sıfat Kullanılan Cümle Örnekleri Nelerdir İçinde Sıfat Kullanılan Cümle Örneği

İçinde Sıfat Kullanılan Cümle Örnekleri Nelerdir? İçinde Sıfat Kullanılan Cümle Örneği

Soru Sıfatları :İsimleri soru yönünden belirten sıfatlardır

Hangi okula gidiyorsun?
Sınava kaç ay kaldı?
Nasıl bir dünya istersin?

Belgisiz (Belirsizlik) Sıfatlar:Bir nesneyi ona kesinlikkazandırmadan belirten sıfatlardır

*Bütün insanlar biliyor
*Başka gün görüşelim
*Bazı kimseler çalışmıyor
*Her anne fedakardır
*Kimi öğrenciler okula gelmiyor

Niteleme Sıfatları: Kendinden sonra gelen ismin rengini, kokusunu,biçimini gösteren sıfatlara denir Nasıl sorusunu sorarak buluruz

Mavi elbisesine bayıldım
Kurumuş yapraklar yere döküldü
Aslı başarılı bir öğrencidir

İşaret Sıfatı: Varlıkların bulunduğu yerleri gösteren sıfatlardır Söyleyen kişinin, sözünü ettiği nesneye uzaklığına göre değişir

Bu evi biz aldık
Şuradaki kadın sınıf arkadaşımın annesine çok benziyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com