![]() |
Açık Öğretim Liseleri - Açık Öğretim Lisesi İle Genel Lise Arasında Fark Var Mıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açık Öğretim Liseleri - Açık Öğretim Lisesi İle Genel Lise Arasında Fark Var Mıdır?Açık Öğretim Liseleri - Açık Öğretim Lisesi İle Genel Lise Arasında Fark Var mıdır? Açık Öğretim Liseleri - Açık Öğretim Lisesi İle Genel Lise Arasında Fark Var mıdır? Açıköğretim lisesi okumanız üniversite okumanıza engel değil ![]() ![]() Açıköğretimde ise bu durum tamamen farklı ![]() AÇIKÖĞRETİM LİSESİNİN KURULUŞ AMACI Açıköğretim Lisesi 1992-1993 Eğitim Öğretim yılındai htiyaç duyan herkese, istediği yer ve zamanda eğitimini devam ettirme imkanı sunma amacı ile kurulmuştur ![]() ![]() ÖĞRETİM PROGRAMLARI Genel Lise Programı Genel Lise Programı öğrencileri en erken 2,5 yıl (5 dönem) sonunda mezun olabilirler ![]() ![]() ![]() Açıköğretim Lisesinde bir öğretim yılı iki dönemden oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() Mesleki Açıköğretim Programı Mesleki Açıköğretim Programı kapsamındaki okul türleri: Ticaret Meslek Lisesi Endüstri Meslek Lisesi Kız Meslek Lisesi İmam Hatip Lisesi Mesleki Açıköğretim Programında yer alan dersler, okul türüne ve bölümlere göre değişmektedir ![]() ![]() ![]() Genel Kültür ve teorik meslek dersleri uzaktan eğitim yöntemi ile verilir ![]() ![]() Kaydını sildirmek isteyen öğrencilerden yüz yüze eğitime devam edenlerin Başarı Durum Belgesi, yüz yüze eğitime devam etmeyenlerin de yüz yüze eğitime katılmadıklarına dair (yüz yüze eğitim aldıkları okuldan) resmi yazı getirmeleri gerekmektedir ![]() Mesleki Açıköğretim Programında, en az 8 kişinin başvurduğu bölümler için sınıf açılabilir ![]() Öğrencilerin başvurduğu bölümde o öğretim yılı için sınıf açılamadığı durumlarda, istedikleri takdirde; Eğitim Hizmetleri Müdürlüğünden bu konuda bilgi alarak kesin kayıt zamanında sınıf açılan başka bir bölüme kayıt yaptırabilirler ![]() Mesleki Açıköğretim Programı öğrencileri en erken 3 yıl (6 dönem) sonunda mezun olabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Açık Öğretim Liseleri - Açık Öğretim Lisesi İle Genel Lise Arasında Fark Var Mıdır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açık Öğretim Liseleri - Açık Öğretim Lisesi İle Genel Lise Arasında Fark Var Mıdır?ÖĞRETİM SİSTEMİ Ders geçme ve kredi sistemi ilk kez 1991-1992 öğretim yılın başından itibaren uygulamaya konulan eğitim sistemidir ![]() Açıköğretim Lisesi de 1992 yılında kurulduğunda yürürlükte olan ders geçme ve kredi sistemine tabi olmuş ve eğitim-öğretimini bu sisteme göre başlatmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 YILLIK SİSTEMDE DERSLER 3 yıllık sistemde dersler ikiye ayrılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her dersin haftalık ders saati o dersin kredisini göstermektedir ![]() ![]() ![]() Ayrıca Ders geçme ve kredi sisteminde öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda gelişmelerine olanak sağlanmakta olup, onlara istedikleri alandan mezun olma hakkı tanınmıştır ![]() ![]() ![]() 4 YILLIK SİSTEMDE DERSLER 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Liselerin öğrenim süresi 4 yıla çıkarılmış ve müfredat programı değişmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2008-2009 eğitim-öğretim yılı sonunda bütün öğrenciler 4 yıllık sisteme tabii olacaklar ve mezun olabilmek için 4 yıllık sistemin mezuniyet şartlarını taşımaları gerekecektir ![]() Sınava Nasıl Hazırlanalım Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim teknolojileri Genel Müdürlüğü, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
|