İkiz kardeşiyle aynı zamanda askere gitti
Şehit İzmirli er Erdem Erkaçtı'nın (yanda üstte) sarılık teşhisi konulmasının adından birlikte askere gittiği ikiz kardeşi Erden Erkaçtı'dan ayrıldığı ortaya çıktı
Diyarbakır'a gönderilen Erkaçtı'nın ikiz kardeşine ve acemi birliğindeki timine yakın olmak için Tunceli'ye gitmek istediği, ancak il içi dağıtımda şehit olduğu karakola gönderildiği belirtildi
Oğlunun acı haberiyle yıkılan anne Nuran Erkaçtı ağıtlar yaktı, şehit oğlunun geride bıraktığı montunu koklayarak gözyaşlarına boğuldu
Baba Turgut Erkaçtı ise acısını "Vatan sağ olsun" sözleriyle dile getirdi
Şehit askerin ağabeyi Ozan Erkaçtı'nın 15 Temmuz'da dünya evine girmeye hazırlandığı ve düğün davetiyelerini kardeşlerinin mutlu günlerine katılması için birliklerine göndererek sürpriz yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı
Şehidin ablasına şiiri ağlattı
Tunceli'deki karakol baskınında şehit olan jandarma er Emrah Kayadelen'in İstanbul'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor

Yakınları, kısa bir süre önce izne gelen, çevresinde çok sevilen ve "yaşam dolu" olarak tanımlanan Emrah Kayadelen'in ölüm haberine inanamadıklarını söylediler

Acılı baba Murat Kayadelen, oğlunu rüyasında gülerek gördüğünü söyleyebildi

3 Haziran'da Kayadelen'in annesini telefonla arayarak, "Karlar eridi, köpekler piyasaya çıktı, işimiz oldukça zor anam" dediği öğrenildi

Yaklaşık iki yıldır bir kız arkadaşı olduğu öğrenilen Kayadelen'in, askerlik öncesinde bir grupta dans ettiği belirtildi

Üç kardeş olan Emrah Kayadelen'in ablasına yazdığı mektuptaki "Çiçeği burnunda yirmi yaşında / Elinde tüfeği yirmi yaşında / İsmimi okursan mezar taşında / Emrah Emrah diye ağlama ablam/" şiiri okuyanları ağlattı

Şehit erin cenazesi dün akşam saatlerinde İstanbul'a getirildi
'Oğlum benden kiraz istedi, yiyemedi'
Aslen Erzurumlu olan ve İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan Sağlam ailesinin 5 çocuğundan en küçüğü olan İlhan Sağlam'ın (21) şehit olduğu haberini alan diyaliz hastası baba İsrafil Sağlam fenalaşarak hastaneye kaldırıldı
Terhisine 4

5 ay kala şehit olan Sağlam'ın, ailesine "Güneydoğu'da askerlik yapanların kanı benimkinden daha mı kırmızı? Batıda görevlendirilirsem firar ederim" dediği belirtildi

Oğlunun, Kemalpaşa'nın ünlü kirazından istediğini ve kargoyla 20 kilo kiraz gönderdiğini anlatan anne Nispet Sağlam ağıtlar yaktı, "Kirazını yiyemeden şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü

Sağlam'ın cenazesi 12 yıl önce, 19 yaşındayken kazada ölen ağabeyi Turgut'un yanında toprağa verilecek

2 ay sonra evlenecekti amcası gibi şehit oldu
Kayserili şehit Eyüp Yabangülü'nün Sarıoğlan ilçesi Alamettin beldesindeki evinde toplanan yakınları, terör örgütüne lanet yağdırıp ağıtlar yaktı
Konuşmakta güçlük çeken baba Zeki Yabangülü, "Acımız sonsuz" diyebildi

Sürekli gözyaşı döken anne Hatice Yabangülü ise askere gitmeden önce nişanlanan oğlunun terhisine 2 ay kaldığını belirterek, "Askerden gelince nişanlısı Ayşe ile evlendirecektik

Kısmet değilmiş

Vatan sağ olsun, geride 3 evladım daha var" dedi

Öte yandan Eyüp Yabangülü'nün amcasının oğlu Levent Yabangülü'nün de 1997 yılında şehit düştüğü belirtildi

'Mektubunu bekliyorduk, şehit haberi geldi'
Askere gitmeden 7 ay önce evlenen Amasyalı er Eraslan Güngör'ün şehit düştüğünü akşam haberlerinde televizyondan öğrenen eşi Yeter Güngör (19) baygınlık geçirdi

Yakınları tarafından sakinleştirilen şehit annesi Yadigar, "Vatan sağ olsun" diyerek acısını kalbine gömerken, baba Rıza Güngör, "Onunla bir gece önce telefonla konuşmuştuk

Bana, 'Baba 74 günüm kaldı

Az daha dayan

Köydeki işleri ben yapıp seni dinlendireceğim

Size ve eşime mektup gönderdim, aldınız mı?' diye sordu

Ama mektubundan önce şehitlik haberi geldi" dedi

2'si kız 5 kardeşin en büyüğü olan şehit er, bugün merkeze bağlı Keçili köyünde toprağa verilecek

Çatışmaya girmemişti
Balıkesir Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü mezunu er Mustafa Aslan'ın şehit olduğunu tarla dönüşü öğrenen acılı baba İsmail Aslan, "Yavrum askerliği süresince sıcak çatışmaya hiç girmedi

Bu işlerde acemiydi

Keşke ben olsaydım da onun yerine ben şehit olsaydım" dedi

Gönen ilçesi Küpçıktı köyünde yaşayan Aslan, "Tek oğlum vardı, o da şehit oldu, çok gururlandım" dedi

Sık sık baygınlık geçiren anne Halime Aslan da doktor kontrolünde tutuluyor

'Son isteği sigaraydı, ama ona ulaşamadı'
Şırnaklı er Burhan Yalçın'ın babası Yusuf Yalçın, Elazığ'daki törende gözyaşını tutamadı

Baba Yalçın'a Vali Muşmal ile Korgeneral Pekin, başsağlığı dileğinde bulundu
Oğlunun terhisine 5

5 ay kaldığını söyleyen Yusuf Yalçın, "Onunla en son 2 hafta önce görüştüm

Bana durumunun çok iyi olduğunu söyledi ve sigara istedi

Ben de 1 karton sigara gönderdim

Ama sigaralar ona ulaşmadı

Perişan olduk" dedi