Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dişleri, karınca, mıdır, yiyenin

Karınca Yiyenin Dişleri Var Mıdır? Karınca Yiyenin Dişleri Var Mı?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Familia (Aile): Myrmecophagidae (Karıncayiyenler)
Çeneleri dişsizdir ve dilleri 60 cm kadar uzamıştır Ağız ve burun uzayarak, bir hortum yapısı meydana getirmiştir Dil üzerinde, yapıştırıcı mukus maddesi bulunur Ön üyelerdeki tırnaklar yardımıyla, karınca yuvaları açılır

DEV KARINCAYİYEN

Güney ve Orta Amerika çayırlıklarında yaşar 50 kg ağırlığında 2,3 metre uzunluğunda bir hayvandır Sadece kuyruğunu uzunluğu bir metreyi geçer İri tırnaklarıyla karınca yuvalarını kazıyıp ortaya çıkarır ve diliyle yüzlerce karıncayı midesine indirirDilinin uzunluğu bir metreyi bulur ve dakikada 160 defa sokabilirDişe sahip olmayan karıncayiyen, besinleri midesinde övütür Yalnız yaşayan bu hayvan sadece üreme mevsiminde eş bulur Dişi karınca yiyen her defasında sadece bir yavru dünyaya getirir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com