|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuklara, hacivat, karagöz, kısa, oyun, söyleşmeleri, sözleri |
![]() |
Çocuklara Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri - Karagöz Hacivat Kısa Oyun Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklara Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri - Karagöz Hacivat Kısa Oyun SözleriÇocuklara Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri - Karagöz Hacivat Kısa Oyun Sözleri Çocuklara Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri - Karagöz Hacivat Kısa Oyun Sözleri HACİVAT - (Gelir ve söyler ![]() ![]() KARAGÖZ - Bağırıp-durma, ben çabuk olamam! HACİVAT - Çubuk değil ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Korktunsa git yıkan da gel! HACİVAT - Öyle değil efendim! Sözlerimi yine yanlış anlayıp benim kafamı karıştırma! KARAGÖZ - Köftehor, kel kafanı ben ellemem, kendi ellerinle karıştır ![]() HACİVAT - Yani, aklımı karıştırma demek istiyorum ![]() KARAGÖZ - Hay hay, karıştırmam Hacı Cavcav! HACİVAT - Pekalâ, zamanında gelmen için verdiğim kol saatine hiç bakmadın mı? KARAGÖZ - Baka baka az kalsın gözlerim şaşı olacaktı ![]() HACİVAT - O halde neden geç kaldın? KARAGÖZ - Saatten bir şey anlayamadım ki ![]() ![]() ![]() ![]() HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Okula gitmezsen işte böyle saatten bir şey anlayamazsın? KARAGÖZ - Köftehor, iftira etme! Dün okula gittim ![]() HACİVAT - Yaaa, aferin! Ne yaptın? KARAGÖZ - Oğlumu kursa yazdırdım ![]() HACİVAT - Neyse ![]() ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Veremem! HACİVAT - Aman Karagöz'ün, yoksa çaldırdın mı? KARAGÖZ - Pataklarım ha, kim çıldırdı? HACİVAT - Değil efendim, yani saatimi ne yaptın? KARAGÖZ - Evdeki saat bozuk da, okula geç kalmasın diye oğluma verdim ![]() HACİVAT - Öyleyse benim ona hediyem olsun! KARAGÖZ - Sağolasın Hacı Cavcav ama söyle bakalım beni buraya neden çağırdın? KARAGÖZ - Efendim biliyorsun, çocuklar hâlâ bizi çok seviyorlar Karagöz'üm! KARAGÖZ - Âmin, onu bilmeyen mi var! ![]() ![]() ![]() HACİVAT - İşte bu sebeple, bir gazeteden teklif aldım ![]() KARAGÖZ - Nasıl besleyeceksin Hacı Cavcav? HACİVAT - Yine ne anladın, ne beslemesi canım? KARAGÖZ - Ne anlaması var mı? "Kirli kafeste keklik aldım ![]() HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Bir arkadaşım, çalıştığı gazetenin çocuk sayfasına her hafta bizim de girmemizi istedi ![]() ![]() KARAGÖZ - Karagöz mü oynatacağız? HACİVAT - Hah hah hah! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Akşam yemeği için mi? HACİVAT - Allah Allah, yine aklın yemeklere gitti ![]() KARAGÖZ - "Sulu et yapacağız ![]() ![]() ![]() HACİVAT - Sulu et olur mu? Sohbet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Ne zaman konuşacağız Hacı Cavcav? ![]() ![]() ![]() HACİVAT - Canım işte konuşuyoruz ya! KARAGÖZ - Söylediklerimizi neden kimse yazmıyor? HACİVAT - Efendim, cebimde küçük bir ses kayıt aleti var ![]() ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Güle güle! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|