![]() |
Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır? Kağıttan Gemi Yapılışı - Kağıttan Gemi Resimli Anlatımlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır? Kağıttan Gemi Yapılışı - Kağıttan Gemi Resimli AnlatımlıKağıttan Gemi Nasıl Yapılır? Kağıttan Gemi Yapılışı - Kartondan Gemi Yapımı Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır? Kağıttan Gemi Yapılışı - Kağıttan Gemi Resimli Anlatımlı gemi yapimi İçlerine kurutulmuş kokulu yapraklar ya da şeker koyarak sevdiklerinize hediye edebileceğiniz bir çalışma,sanırım çocuklarında hoşuna gidecektir ![]() 1)15x15 origami kağıdı ya da renkli A4 kağıdı ile çalışmamıza başlıyoruz ![]() ![]() 2)Ben çift renkli origami kağıdı kullanıyorum,kanomun renkli olmasını istediğimden kağıdımı diğer yüzüne çeviriyorum ![]() ![]() ![]() 3)Köşegenlerden biri üzerinden katlayarak elde ettiğimiz üçgen ![]() ![]() 4)Diğer köşegen üzerinden katlayarak elde ettiğimiz üçgen ![]() ![]() ![]() 5)Bu basamkta daha önceki çalışmamda belirtmiş olduğum minder katlama yapacağız ![]() ![]() ![]() 6)Minder katlama yapılmış hali ![]() ![]() ![]() 7)Herbir köşeyi siyah çizgiler hizasından,okların gösterdiği ize kadar katlıyoruz ![]() ![]() 8)Elde ettiğimiz minik üçgenler olan 4 parçayı,siyah çizgiler hizasından okları takip ederek içe katlıyoruz ![]() ![]() 9)Oluşan yeni şeklimizin arka yüzünü çeviriyoruz ![]() ![]() 10)Siyah çizgiler üzerinden,okları takip ederek tam ortaya katlamalar yapıyoruz ![]() ![]() 11)Elde ettiğimiz dikdörtgenimizin 4 kenarında oluşan üçgen parçaları siyah çizgiler hizasından,ortaya katlıyoruz ![]() ![]() 12)Yine siyah çizgiler hizasından,oklarımızı takip ederek sol kanattaki katlamaları yapıyoruz ![]() ![]() 13)Aynı işlemi sağ kanat için tekrarlıyoruz ![]() ![]() ![]() 14)Katlamalarla çalışmamızda oluşan yeni köşeleri siyah çizgi hizasından,okları takip ederek orta noktaya katlıyoruz ![]() ![]() 15)Bu basamak çok önemli!!!Fotoğrafta kanomuzun dışta kalacak olan tabanını görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16)Bu aşamaya gelebildiysenizki 15 ![]() ![]() ![]() 17)Kanomuzun iki ucu düzeltilmiş hali ![]() 18)Kanomuz hazır Ben patiğe de banzettim bu çalışmayı dilerim hoşunuza gider |
![]() |
![]() |
|