![]() |
Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter?Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter? Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter? üniversiteye devam eden genç için yardım nafakası ne zaman biter ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter?Alıntı: zaina´isimli üyeden Alıntı üniversiteye devam eden genç için yardım nafakası ne zaman biter ![]() ![]() ![]() Öğrenci kendi rızaları ile nafaka almaktan vazgeçene kadar / işe girene kadar / yada evlenene kadar nafaka ödersiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Nafakası - Üniversiteye Devam Eden Genç İçin Yardım Nafakası Ne Zaman Biter?T ![]() ![]() YARGITAY 3 ![]() E ![]() K ![]() T ![]() ![]() ![]() • YARDIM NAFAKASI ( Davacıların Davanın Açıldığı Tarih İtibariyle İşsiz Oldukları ve Hiçbir Gelirlerinin Bulunmadığı Sabit Olmasına Göre Günün Ekonomik Koşulları Dikkate Alındığında Davacıların İş Bulma İmkanı Oldukça Düşük Olduğu - Kabulü Gereği ) • TEDBİR NAFAKASI ( Davacıların Davanın Açıldığı Tarih İtibariyle İşsiz Oldukları ve Hiçbir Gelirlerinin Bulunmadığı Sabit Olmasına Göre Günün Ekonomik Koşulları Dikkate Alındığında Davacıların İş Bulma İmkanı Oldukça Düşük Olduğu - Kabulü Gereği ) 4721/m ![]() ÖZET : Somut olayda; davacılar Nilgün ile Nilay reşit ve sağlıklı olmaları nedeniyle çalışabilecek konumda olsalar da; davanın açıldığı tarih itibariyle işsiz oldukları ve hiçbir gelirlerinin bulunmadığı sabittir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAVA : Taraflar arasında görülen nafaka davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm davacılar vekili tarafından temyiz edilmiştir ![]() Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü: KARAR : Davacılar vekili dilekçesi ile; davalının müvekkili ve üç çocuğunu iki yıldan fazla süredir terk ederek ayrı yaşamaya başladığını, içki içmeyi seven ve gelirini arkadaşları ile harcayan davalının eşi ve çocuklarına yardımda bulunmadığını, davacıların zaruret içerisine düştüğünü iddia ederek; davacı eş için 200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahkemece, istem kısmen kabul edilerek ayrı yaşamakta hakkı bulunan davacı eş ve onunla birlikte kalan küçük Gizem Nur yararına tedbir nafakasına hükmedilmiş, 18 yaşından büyük olan diğer davacılar yönünden ise hiçbir yerde üniversite öğrenimi görmedikleri gerekçesi ile istemlerinin reddine karar verilmiş, hüküm davalılar vekili tarafından süresinde temyiz edilmiştir ![]() Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde değildir ![]() Ancak; 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 364 ![]() ![]() Aynı Kanunun 365/2 ![]() ![]() ![]() Hukuk Genel Kurulunun 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Somut olayda; davacılar Nilgün ile Nilay reşit ve sağlıklı olmaları nedeniyle çalışabilecek konumda olsalar da; davanın açıldığı tarih itibariyle işsiz oldukları ve hiçbir gelirlerinin bulunmadığı sabittir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahkemece, yanılgılı değerlendirme sonucunda istemin reddine karar verilmesi doğru bulunmamış, bozmayı gerektirmiştir ![]() SONUÇ : Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|