09-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir?
Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir? Kıkırdak Tanımı
Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir? kıkırdak (isim, anatomi)
Anlam:Kemik kadar sert olmayan, dayanıklı, esnek, bükülgen, damarsız bağ dokusu
Anlam:Sığır ve danada, hayvanın göğüs boşluğunun arka tarafının alt bölümünde bulunan parça
Eş Anlamlı Kelimeler
bıngıldak (isim)
çene (isim)
destek doku (isim)
düğme (isim)
jelatin (isim)
kakırdak (isim)
kemikli balıklar
kemircik (isim)
menisk (isim, fizik)
menisküs (isim, tıp)
tutkal (isim)
tüm başlılar[*]kemiğin eğilip bükülebilen, dayanıklı versiyonu kolonyali mendil[*]vücudumuzun çoğu yerinde büyüyünce kemik olacak doku çeşidi [*]tüm omurgalılarda bulunan , kollagen liflerden bir örgü içinde bulunan, protein hücreleri ve kondrositlerden oluşan bir çeşit bağ dokusu [*]kendini yenileme kapasitesi cok dusuk olan doku turu doku muhendisligi ve gen terapisi gelecekte daha ileri tedavi secenekleri olabilir [*]koyunun kuyruk bölümündeki yağdan yapılan, kurban bayramlarımın ekstra lezzeti, yağın kuşbaşı versiyonu  [*]kornea ve tırnak dokusuyla beraber organizmada kan damarı içermeyen dokulardan biridir diffuzyon yoluyla beslendiği için zedelenmelerden sonra iyileşme dönemi uzun sürer kemik kırıkları normal şartlarda bir ay içerisinde bayağı bir iyileşme kaydederken kıkırdakta bu süre 6 aya dek uzayabilir [*]hamur parçacıkların nane şekeri formu kazandılıp kızartılmış halidir çorbaların üzerinde servise sunulur kurban bayramlarında kuyruklu koyun kesilmişse kuyruğundan yapılan kolesterol sebebi yiyecek koyunun kuyruk yağı kuşbaşı şeklinde doğranır,tencereye atılır arada bir çevrilerek pişirilir bu arada salınan yağlarla tencerenin içi suyla dolmuş gibidir dikkatlice çevirerek yağlar kavrulur ama o arada yavaş yavaş bi köpüklenme olmaktadır tencerenin içinde, köpük yavaştan hızlıya doğru kabarmaktadır hızla güçlü kuvvetli bi akraba (elini yakmaktan korkmayan )tencereyi kaptığı gibi daha önceden hazırlanmış olan tencere üstü kevgir düzeneğine dökmelidir köpüklü yağ kevgirden süzülür alttaki tencerede toplanır kevgir üstünde kalan yarı kavrulmuş yağlar tekrar ilk tencereye dökülür kavurmaya devam edilir bir taşım daha köpüklü yağ dökülür son kez kalan yağlar kavrulup kıkırdak oluşturulur tekrar kevgir üzerine dökülür soğumaya bırakılır iyice soğuduktan hatta buzdolabında bikaç gün bekledikten sonra ,sizin et ve yağ kokusundan tiksinmeniz geçince çok acıktığınız bir anda bi çimdik kadar parça kuru ekmek arası yapılır afiyetle yenir zaten daha fazla yenmez,yenmemelidir
Birleşik Sözler [*]kıkırdak bilimi[*]kıkırdak doku
|
|
|