Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlamı, kıkırdak, nedemek, sözlük

Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir?



Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir? Kıkırdak Tanımı
Kıkırdak Nedir? Kıkırdak Nedemek Kıkırdak Anlamı Kıkırdak Sözlük Anlamı Nedir? kıkırdak (isim, anatomi)
Anlam:Kemik kadar sert olmayan, dayanıklı, esnek, bükülgen, damarsız bağ dokusu
Anlam:Sığır ve danada, hayvanın göğüs boşluğunun arka tarafının alt bölümünde bulunan parça
Eş Anlamlı Kelimeler
bıngıldak (isim)
çene (isim)
destek doku (isim)
düğme (isim)
jelatin (isim)
kakırdak (isim)
kemikli balıklar
kemircik (isim)
menisk (isim, fizik)
menisküs (isim, tıp)
tutkal (isim)
tüm başlılar[*]kemiğin eğilip bükülebilen, dayanıklı versiyonu kolonyali mendil[*]vücudumuzun çoğu yerinde büyüyünce kemik olacak doku çeşidi[*]tüm omurgalılarda bulunan , kollagen liflerden bir örgü içinde bulunan, protein hücreleri ve kondrositlerden oluşan bir çeşit bağ dokusu[*]kendini yenileme kapasitesi cok dusuk olan doku turu doku muhendisligi ve gen terapisi gelecekte daha ileri tedavi secenekleri olabilir[*]koyunun kuyruk bölümündeki yağdan yapılan, kurban bayramlarımın ekstra lezzeti, yağın kuşbaşı versiyonu[*]kornea ve tırnak dokusuyla beraber organizmada kan damarı içermeyen dokulardan biridir diffuzyon yoluyla beslendiği için zedelenmelerden sonra iyileşme dönemi uzun sürer kemik kırıkları normal şartlarda bir ay içerisinde bayağı bir iyileşme kaydederken kıkırdakta bu süre 6 aya dek uzayabilir[*]hamur parçacıkların nane şekeri formu kazandılıp kızartılmış halidir çorbaların üzerinde servise sunulur kurban bayramlarında kuyruklu koyun kesilmişse kuyruğundan yapılan kolesterol sebebi yiyecekkoyunun kuyruk yağı kuşbaşı şeklinde doğranır,tencereye atılırarada bir çevrilerek pişirilir bu arada salınan yağlarla tencerenin içi suyla dolmuş gibidirdikkatlice çevirerek yağlar kavrulur ama o arada yavaş yavaş bi köpüklenme olmaktadır tencerenin içinde, köpük yavaştan hızlıya doğru kabarmaktadır hızla güçlü kuvvetli bi akraba (elini yakmaktan korkmayan )tencereyi kaptığı gibi daha önceden hazırlanmış olan tencere üstü kevgir düzeneğine dökmelidirköpüklü yağ kevgirden süzülür alttaki tencerede toplanır kevgir üstünde kalan yarı kavrulmuş yağlar tekrar ilk tencereye dökülür kavurmaya devam edilirbir taşım daha köpüklü yağ dökülür son kez kalan yağlar kavrulup kıkırdak oluşturulurtekrar kevgir üzerine dökülür soğumaya bırakılıriyice soğuduktan hatta buzdolabında bikaç gün bekledikten sonra ,sizin et ve yağ kokusundan tiksinmeniz geçince çok acıktığınız bir anda bi çimdik kadar parça kuru ekmek arası yapılır afiyetle yenirzaten daha fazla yenmez,yenmemelidir

Birleşik Sözler [*]kıkırdak bilimi[*]kıkırdak doku

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.