|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| aman, anlamı, sözlük, tanımı |
Aman Nedir - Aman Ne Demek - Aman Sözlük Anlamı Nedir - Aman Tanımı Nedir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aman Nedir - Aman Ne Demek - Aman Sözlük Anlamı Nedir - Aman Tanımı NedirAman Nedir - Aman Ne Demek - Aman Sözlük Anlamı Nedir - Aman Tanımı Nedir Aman Nedir - Aman Ne Demek - Aman Sözlük Anlamı Nedir - Aman Tanımı Nedir aman ünlem Arapça am¥n 1 Yardım istenildiğini anlatan bir söz:"Aman yakalayın "- ![]() 2 Bir suçun bağışlanmasının istendiğini anlatan bir söz:"Aman, bir daha yapmam!"- ![]() 3 (ama:n) Usanç ve öfke anlatan bir söz:"Aman bırak beni! Aman, bu laflardan da bıktık!"- ![]() 4 Rica anlatan bir söz:"Aman, acele etmeli, vakit geçiyor "- S F Abasıyanık![]() 5 Dikkat çekmek için kullanılan bir söz:"Aman, çocuğa iyi bakın!"- ![]() 6 Çok beğenmeyi anlatan bir söz: Aman ne güzel şey! Bu anlamda kullanıldığında buna da edatı da getirilebilir:"Aman da ne güzel şey!"- ![]() 7 Şaşma anlatan bir söz:"Aman efendim, bana öyle şeyler söyledi ki donakaldım "- ![]() Atasözü, deyim ve birleşik fiiller amana gelmek aman Allah (veya Allah´ım) aman bulmak aman dedirtmek (veya amana getirmek) Birleşik Sözler amanname aman zaman |
|
|
|