|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
azaltmak, için, kazalarını, neler, trafik, yapmalıyız |
![]() |
Trafik Kazalarını Azaltmak İçin Neler Yapmalıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Kazalarını Azaltmak İçin Neler YapmalıyızTrafik Kazalarını Azaltmak İçin Neler Yapmalıyız Trafik Kazalarını Azaltmak İçin Neler Yapmalıyız Trafik Kazalarını Azaltmak için alınması gereken önlemler Trafik Kazalarını Azaltmak için neler yapılmalı? Her şeyden önce, sürücü ve yayaların bilgi ve dikkatini geliştirecek geniş ve yaygın bir eğitim verilerek trafik kurallarına karşı ciddi bir vatandaşlık bilinci oluşturulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine yurt dışında olduğu gibi yollarda bütün sürücüler trafik polisi olmadan da birbirlerini denetleme sorumluluğu ve bilincini taşımalıdır ![]() ![]() Kısaca; ülkemizde yol ve trafik güvenliğini sağlamak, kazaları en aza indirmek ve trafik bilincine sahip bu konuda duyarlı ve sorumlu bir nesil oluşturmak için toplumda bulunan tüm insanları bu konuda eğitmek gerekir ![]() ![]() ![]() Ayrıca, örgün eğitim yoluyla da okulöncesi eğitim kurumlarından başlamak koşuluyla çocuklara okullarda trafik eğitimine yönelik bilgiler verilmeli, ancak bu bilgiler sadece teori düzeyinde kalmamalı teori ve uygulama birleştirilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki uygulamaları yerine getirdiğimizde, yani hem örgün hem de yaygın eğitim yoluyla insanlarımızı trafik konusunda eğittiğimizde ve bu iki eğitim türü arasında bir tutarlılık oluştuğunda gerçek anlamda "trafik kazalarını en aza indirme" amacımıza ulaşmış olacağız ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|