![]() |
Halide Edip Adıvar Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halide Edip Adıvar ŞiirleriHalide Edip Adıvar Şiirleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Halide Edip Adıvar Şiirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halide Edip Adıvar ŞiirleriHalide Edip Adıvarın yazdığı Şiirler Halide Edip Adıvar Şiir Halide Edip Adıvar Şiirleri İstanbul Bir gün acıktım İstanbul'a Yürüdüm baştan başa ![]() Herşey yabancı, herşey başka Yüzler başkaşka, insanlar başka karanlık yüzler, Kırmızı gözler yalancı İstanbul artık, Bize bile yabancı ![]() Eskiden öylemiydi? İstanbul çıksa dolmazdı caddeleri Herkes birbirini sever, Selam verir, gülerdi ![]() Yalan olmuş herşey yalan ![]() İstanbul'um talan olmuş Şimdi İstanbul dertli, İstanbul yanık ![]() Bu gün istanbul'u tanıyamadık ![]() Ölüm Yapraklar üşürken dökülür; Ağaçlar kışa soyunurken ölür ![]() Nedir acelesi ecelin? Daha bitmeden yaşama sevincim ![]() Neden bu kadar soğuk ellerim? Gözlerim aynı noktada donuk ![]() Nedir bu sonsuz karanlık? Ve bu bitmeyen yalnızlık ![]() Nereden çıktı bu tabut? Ne işim var benim içinde? Ve bu kalabalık ![]() Yüzler; bu yüzler hep tanıdık ![]() Herkes birakıp gitmiş ![]() Geceye sessizlik çökmüş ![]() Gözlerim hâlâ açık, Ve bitmeyen yalnızlık ![]() Yaşama Dair Şeyler Bilirmisin ay çiçeklerini? Sabah güneşe döner ya ![]() Kaybolunca ufuk çizgisinde; O hep boynunu büker ya ![]() Değiştir artık soğuk geceleri Yeni doğan güne bir bak ![]() Çiçeklere, ağaçlara, güllere! Uçmayı yeni öğrenen kuşların sevincine ![]() Yaşam; bir çiçeğin, Sabırsız bekleyişinde ![]() Bir kerecik görebilmek güneşi! O kısacık ömründe ![]() Sende dön yüzünü ![]() Bak ilk defa görmüşcesine Hangi aşk, hangi acı değer? Günü yaşıyamadan ölmeye ![]() Halide Edip Adıvar |
![]() |
![]() |
|