![]() |
Peygamber Efendimiz Neden Ölmüştür? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz Neden Ölmüştür?Peygamber Efendimiz Neden Ölmüştür? Peygamber Efendimiz Neden Ölmüştür? Eşhedü enlâ ilahe illallah ve eşhedü enne Mühammeden abdühu verasuluh demek: Ben şehadet ederim ki, ilah yoktur, (yani kanun koyucu, tapılacak put, tağut yoktur), ancak Allah vardır, (yani kanun koyucu olarak ancak Allah vardır) Ve ben yine şehadet eder inanırım ki, Muhammed (s ![]() ![]() ![]() elçisidir ![]() İnsan olduğuna göre, mutlaka ölecekti ve öldü de ![]() ‘Görseydim inanırdım’ sözüne gelince: Sanki görenlerin hepsi Peygamberimize inandılar mı? Hem de mucizelerini gördükleri halde yine inanmadılar ![]() Sonra Peygamberimiz (s ![]() ![]() 1400 senedir yaşıyor, elbette Allah’ın emirlerini yerine getirir ![]() yaşarım, Allah o uzun ömrü bana verse, ben de çok ibadet eder, Allah’ın bütün emirlerini yerine getirirdim ![]() ![]() istemiyorsun ![]() ![]() ![]() o zaman da birçok bahaneler bulacaktın ![]() ![]() bilebilsen, ne güzeldir İslâm’a yönelmek ![]() (şeriate) sarılmaktadır ama bir idrak edip dönebilsen… Peygamber Efendimiz ne zaman vefat etmiştir? Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malik b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|