Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, atamaları, durumu, meb, ocak, yapılacak, özür, şubat

2012 Ocak Şubat Özür Eş Durumu Atamaları Yapılacak Mı Meb

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2012 Ocak Şubat Özür Eş Durumu Atamaları Yapılacak Mı Meb

2012 Ocak Şubat Özür Eş Durumu Atamaları Yapılacak mı MEB
2012 Ocak Şubat Özür Eş Durumu Atamaları Yapılacak mı MEB

Milli Eğitim Bakanlığından şok bir karar yayınlandı 14 Eylül 2011 tarihli resmi gazetede yayımlanan KHK ( Kanun Hükmünde Kararname ) maddelerine göre bundan sonra eş durumu ve diğer özür durumundan atamalar yalnızca yaz dönemlerinde yapılacak Yeni kanunun 37 maddesinin 3 bendinde belirtilen ilgili ifade aynen şu şekilde:

“MADDE 37 –

(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan özür atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır

Sonuç Olarak ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRMELERİ YAZ TATİLLERİNDE YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER , son günlerde böylesine radikal bir değişikliğin sinyallerini önceden zaten vermişti Koltuğu devralır almaz, köklü değişiklikler yapacağını söyleyen Dinçer, öylesine sabırsız davrandı ki Meclisin açılmasını beklemeden ” Kanun Hükmünde Kararname ” çıkarttı
: Amerika Birleşik Devletleri, en az lise mezunu 50 Bin İşçi AlacakMaaşlar en az 3 Bin DolarAyrıntılar ve Başvuru Formu İçin Tıklayın

Ömer DİNÇER’in önümüzdeki günlerde çok daha radikal değişiklikler yapmasını bekliyoruz Çünkü bu KHK ne yazık ki henüz yalnızca buzdağının görünen kısmı Umarız çok fazla öğretmen mağdur edilmez

Bilinen bir gerçek var ki, 2012 Ocak- Şubat döneminde özür durumundan tayin bekleyen binlerce öğretmen vardı Bu öğretmenlerimizin bir kısmı ağustos dönemi özür durumu atamalarını gün farkıyla kaçıran öğretmenlerimizden oluşmakta, haliyle bu öğretmenlerimiz için 2 yıllık bir sürenin dolması anlamına geliyor bu durum

Bu uygulamaya bir düzenleme getirilmezse 2011 Eylül döneminde göreve başlayan binlerce yeni öğretmenin özür durumundan tayin isteyebilmeleri için, ağustos ayını baz aldığımızda en erken 2013 Ağustosta tayin isteyebilecek olmaları da düşündürücü Çünkü adaylık kalkmadığından bir sonraki yıla kalma gibi bir durum söz konusu olacaktır

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in 16 Eylül 2011 Cuma günü bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaya göre özür atamalarının sadece yaz tatillerinde yapılacağı hususundan geri adım atılmayacağını bir kez daha hatırlattı Bakan’ın yaptığı açıklamaya göre 2012 Ocak-Şubat atamasının olmayacağını anlayabiliriz

eokul-mebcom – 16 Eylül 2011

Öğretmenlerin Özür Grubu Durumu Atamaları 2012 Şubat’ta Yapılacak mı, 2012 Ocak Şubat Dönemi Özür Eş Durumu Ataması Olacak mı, Yeni Yönetmelik Kanuna Göre Özür Eş Sağlık Durumundan Atamalar Sadece Ağustos’ta Yapılacak

Kaynak: MEB

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com