![]() |
Örtülü Anlam Nedir? Örtülü Anlam Cümle Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Örtülü Anlam Nedir? Örtülü Anlam Cümle ÖrnekleriÖrtülü Anlam Nedir? Örtülü Anlam Cümle Örnekleri Örtülü Anlam Nedir? Örtülü Anlam Cümle Örnekleri Doğrudan söylenmek istenmeyen sözlerin söylenmesine örtülü anlatım denir ![]() ![]() Türkçede bazı cümleler doğrudan söylenmeyen ancak, o cümleden çıkarılacak farklı yargıları da içerir ![]() ![]() Örnek: Babam artık sigara içmiyor ![]() Bu cümle, doğrudan söylenmeyen Babam, önceden sigara içiyordu ![]() ![]() ![]() Örnek: Toplantıya Ali de katılmış ![]() ![]() Kısaca; doğrudan söylenmeyen yargılar ![]() ![]() ![]() ![]() Bir cümleden çıkarılacak farklı anlamlara örtülü anlam denir ![]() ![]() Örnek: Dere kenarında olan evler heyelan nedeniyle yıkıldı ![]() Yani dere kenarında olmayan evler zarar görmedi, anlamını çıkarabiliriz ![]() ![]() Örnek: Ahmet yine kaza yapmış ![]() ![]() ![]() Örtülü anlam cümlenin içinde gizlenmiş ikinci bir anlamdır ![]() Örnek: Doğum günüme seni de bekliyorum ![]() ![]() Örnek: Benim de karnım acıktı ![]() Başkalarının karnının acıktığı anlamı örtülü anlam oluyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|