Lisede Takdir Teşekkür Hesaplama - Resimli Anlatım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lisede Takdir Teşekkür Hesaplama - Resimli AnlatımLisede Takdir Teşekkür Hesaplama - Resimli Anlatım Lisede Takdir Teşekkür Hesaplama - Resimli Anlatım Puanların not değeri ve derecesi ÖRNEK ![]() Eski sisteme göre bu öğrencimiz parantez içindeki notlar toplanıp (46 ediyor) toplam ders sayısına bölünerek(10 ders) 4,6 ile takdir almaya hak kazanıyordu ![]() Yeni uygulamada ise her ders için haftalık ders saati ile dönem sonu puanı çarpılır Elde edilen çarpımların toplamı ;haftalık ders saatleri toplamına bölünür Elde edilen puan 5 lik sisteme çevrilerek değerlendirme yapılır![]() ÖRNEK ![]() 2145:27 =79,4 karşılığı (4) Sonucu gördüğünüz gibi takdir almaya yetmiyor; ancak teşekkür almaya yetiyor Oysa yukarıda gördüğümüz gibi eski yöntemle aynı puanlarla takdir alınıyordu![]() Çoğu öğrencinin ve velilerin hayal kırıklığının nedeni bundan kaynaklanmaktadır ![]() AYNI TABLOYLA BİR ÖRNEK DAHA ![]() 2300:27=85 185 OLUYOR VE TAKDIR ALIYOR 5 lik sisteme göre puanlar 4,5, 3 gibi, ilk örnekle aynı olmasına rağmen sonuç çok farklı olabiliyor Gördüğünüz gibi ders saati fazla olan derslerin ortalamaların yüksek olması burada daha önemli![]() |
|
|
|