Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ders, eğitim, sınıflarında, ücretleri, özel

Özel Eğitim Sınıflarında Ek Ders Ücretleri Ne Kadar

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2011 Ek Ders Ücretleri,Özel Eğitim Sınıflarında Ek Ders Ücretleri,Ek ders ücretleri 2011

MEB Personel Genel Müdürlüğü 11112010 tarih ve bila sayılı Ek Ders Ücreti konulu yazısında ek ders ücretinin nasıl ödeneceğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 11112010 tarih ve bila sayılı “Ek Ders Ücreti” konulu yazıları ile Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İlköğretim Okulları bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlere ders yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmalara bağlı olarak ek ders ücretinin nasıl ödeneceğini açıkladı

MEB Personel Genel Müdürlüğünün 11112010 tarih ve bila sayılı “Ek Ders Ücreti” konulu yazılarında;

“İlinize bulunan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İlköğretim okullun bünyesinde açılan özel eğitin sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlere, ders yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmalara bağlı olarak ödenen ek ders ücretlerinin % 25 fazlasıyla ödenip ödenmeyeceğine ilişkin yazı incelenmiştir

Bilindiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 176’ncı maddesinde ek ders ücretlerinin özel öğretime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere % 25 fazlasıyla ödeneceği hüküm altına alınmıştır

Görüleceği gibi söz konusu hüküm kapsamında fazla ödemden yararlandırılmanın temel şartı özel öğretime muhtaç öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü kurumlarda yönetici veya öğretmen olarak görev yürütmesidir

Bu çerçevede Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İlköğretim Okulları bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlere, bu görevlerine bağlı olarak yararlandırıldıkları ek ders ücretlerinin % 25 fazlasıyla ödenmesi gerektiğinden mesleki çalışma sürelerinde yararlandırıldıkları ek ders ücretin de belirlen oranda fazlasıyla ödenmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu
memurlarnet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com