Can Bonomo Kaçıncı Oldu |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Can Bonomo Kaçıncı OlduEurovision sonuclandimi can bonomo kacinci oldu |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Can Bonomo Kaçıncı OlduEurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye Kaçıncı Olur? Can Bonomo muhtemelen bugün iyi bir derece alarak kendisini acımasızca eleştirenlere cevap verecek Bu akşam izleyeceğimiz 57si yapılan Eurovision Şarkı Yarışması Finalinde (Eurovision Song Contest - Baku 2012) “Love Me Back” isimli şarkı ile ülkemizi temsil edecek olan Can Bonomo’ya başarılar dileyerek yazımıza giriş yapalım Evvelce de konuya ilişkin fikirlerimden kimisini deşifre etmiştim bu sayfalarda Ancak hem bugünkü yarışmanın önemine binaen hem de ortalığı velveleye verenlere inat destek yazısı yazmak istedim Bazılarınızın da bildiği üzere uzun bir süreden sonra yeniden yazıyorum Ağırlıklı olarak rahatsızlığımın getirdiği kimi sıkıntılardan kaynaklanan engeller yüzünden yazmaya pek fırsat bulamamıştım Okumayı çok seven bendeniz bu süreç içerisinde eski okuma temposundan hayli uzak kaldı Okumaya bile yeterince vakit ayıramazken yazmaya vakit ayırabilmek pek olası değildi zaten İşin böyle hastalık yönü olduğu gibi ruhani boyutu da vardı elbet Zamanı gelince paylaşacağım birçok deneyimlerim oldu Hatırlayanlar olacaktır bir dönem kişisel gelişime ilgiliydim ve birçok yöntemi önce kendi üzerimde denemiştim Gel zaman git zaman olaylar gelişti, yollar kesişti, buluşmalar, tanışmalar, kaynaşmalar filan derken bambaşka bir bedene yeniden doğdum Gerçi hala tam olarak doğduğumu iddia edemem ama yine de eskiye nazaran hayli değişiklikler oldu Zamanı gelince yine konuşuruz bunları Şimdi esas konumuza dönelim Can Bonomo muhtemelen bugün iyi bir derece alarak kendisini acımasızca eleştirenlere cevap verecek Hoş bu tamamen Can Bonomo’nun elinde olan bir şey değil Malumunuz puanlar ülke jürilerinden ve SMS’lerden gelecek Kimisine çok güzel gelen şarkı kimisine de “berbatmış” dedirtecek Genel anlamda favori olmasa da ilk üç içerisine gireceğini tahmin ediyorum Tamamen kişisel bir görüştür bu Tabi ki birinci olmasını daha çok isteriz Kader artık Bundan önce “Eurovision İptal Edilsin Ya Da Biz Gitmeyelim” ve “Can Bonomo'ya Eurovision Eziyeti” başlıklı iki yazıda genel görüşlerimi belirtmiştim Dün rastladığım bir Facebook mesajından sonra bu yazıyı da kaleme alma ihtiyacı hissettim Facebook’ta gördüğüm yazıyı harfiyen hatırlamıyorum ama kaba hatları şöyleydi: “Şarkı İngilizce, söyleyen Yahudi, arka planda Haç işareti, temsil edilen ülke Türkiye!” Okuyunca dehşete kapıldım Lafa neresinden girsek hışımla gireceğiz Fesubhanallah! Yani şarkı Türkçe, söyleyen Türk, arka planda AyYıldız olsaydı bizi tam olarak temsil etmiş mi olacaktı? Türkiye’yi temsil eden illa ki Türk ve Müslüman olmak zorunda mı? Bu nasıl bir bakıştır, bu nasıl bir izandır? Böyle bir şarkı yarışmasını hoş karşılamıyor olabilirsiniz, şarkıyı beğenmedim diyebilirsiniz, dansı beğenmeyebilirsiniz, koreografiyi tasvip etmeyebilirsiniz, hatta ve hatta şarkıcıya gıcık olabilirsiniz ama bütün bu ahval ve şerait içinde dahi ırkçılığa meyleden böylesi bir açıklamaya yeltenemezsiniz Bu durumda açıkça toplumu bazı kriterlere göre bölmüş olursunuz Hakkını hukukunu bir yana bırakın bu bizim hoşgörümüze ve insanlığımıza sığmaz, yakışmaz Hani yaratılmışı Yaradandan ötürü seviyorduk? Hani bilmem kaç milleti bir potada eritmiş ve mutlu mesut yaşabiliyorduk? Hani bizim gözümüzde din, ırk ve milli yet ayrımı olmuyordu? Hani el ele, gönül gönüle türlü savaşlardan galip çıkmıştık? Hepsi mazide mi kaldı şimdi? Bunca derdin, kederin, sıkıntının içinde Eurovision’un derdi seni mi gerdi diyebilirsiniz Haklısınız Onca yazılacak ve konuşulacak konu varken bu konudan başlamak belki biraz abes gelebilir Kasıt ve art niyet yok Uzun bir aradan sonra yazmaya bugün başladım ve en popüler konu da Eurovision Evelallah başka konulara da sırası geldikçe parmak basarız tabi Hulasa bugünkü yarışmada Can Bonomo’ya başarılar dilerken, ön yargılı ve hakkaniyetli olmayan yaklaşımlardan da cümlemizin uzak durmasını niyaz ediyorum Hele bir yarışma bitsin, daha diyecek çok sözümüz var Sevgi ve muhabbetle Murat HACIOĞLU Denizli/ 26 Mayıs 2012 |
09-11-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Can Bonomo Kaçıncı OlduCan bonomo 7 oldu yine iyi oldu bu şarkıyla 7 ben hiç beğenmemiştim bukadarını bile beklemiyordum dua etsin 7 olduğuna |
09-11-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Can Bonomo Kaçıncı OlduMalesef Türkiye bu sene 2012 Eurovision şarkı yarışmasında yine birinci olamadı bu yılıda 7 olarak bitirdik |
|