Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklama, bilim, sanat, öğrenim, özgürlüğü

Öğrenim Bilim Ve Sanat Özgürlüğü Nedir Açıklama

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğrenim Bilim ve sanat özgürlüğü Nedir Açıklama
Öğrenim Bilim ve sanat özgürlüğü Nedir Açıklama

Bilim ve sanat özgürlüğü,bilim ve sanatların serbestçe öğrenilmesi,araştırılması,yayılması,ve öğretilmesini güvence altına alırTam bir özgürlük sağlanmadan bilim ve sanat alanında beklenen yetkinlikte üretim yapılamaz*Kişiliğe bağlıdır*Dokunulmaz niteliktedir*Devredilmez niteliktedir*Vazgeçilmez niteliktedir

En genel tanımıyla düşünce özgürlüğü kişinin hiç bir engele maruz kalmadan bilgi edinmesi, edindiği bilgiler sonucu bir kanaate varması, ve kendi düşünceleri sebebiyle kınanmaması, düşüncelerini yayabilmesi olarak nitelendirilebilir
Görüldüğü gibi düşünce özgürlüğü, bilgi edinme, kaanat, ve ifade özgürlüklerini içinde de barındırmaktadır
Her özgürlüğün bir sınırı olduğu gibi düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır
1982 anayasasının 24 maddesinde ‘Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü
gibi bir çok sınırlama sebebi vardır
Hukuk,düşünce özgürlüğünün sınırlarını belirlemiştir,kişinin olaylara yargıç gibi müdahele edip, anlamlar yüklemesi düşünce özgürlüğü olarak sayılamaz,
Tabi bu özgürlüğün nerede kullanıldığı da önemlidir,kabalık bir ortamda kullanımıyla, diğer ortamlarda kullanımı farklı sonuçlar doğuracaktır
Yargılama devam ederken bile yargıya müdahele niteliği taşıyan açıklamaların yapılması kanunlara aykırı olduğuna göre ve yargıya müdahele sayıldığına göre düşünce özgürlüğü sınırları dışında kullanılıyor demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bilim ve sanat özgürlüğü,bilim ve sanatların serbestçe öğrenilmesi,araştırılması,yayılması,ve öğretilmesini güvence altına alırTam bir özgürlük sağlanmadan bilim ve sanat alanında beklenen yetkinlikte üretim yapılamaz*Kişiliğe bağlıdır*Dokunulmaz niteliktedir*Devredilmez niteliktedir*Vazgeçilmez niteliktedir
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com