Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, ilkokul, kayıt, kayıtları, tarihi

İlkokul Kayıtları 2012 - 2012 İlkokul Kayıt Tarihi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlkokul Kayıtları 2012,
2012 İlkokul Kayıtları ne zaman,
ilkokul kayıtları sorgulama 2012

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı E-kayıt Uygulaması Duyurusu

Ülkemiz genelindeki resmî ilköğretim okullarına 2011-2012 eğitim öğretim yılında birinci sınıflar için öğrenci kayıtları; Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak İl/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanları doğrultusunda e-kayıt sistemi ile yapılmıştır

Mecburi öğretim çağına giren 1258839 çocuğumuz ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirilmiştir Velilerimiz Bakanlığımızın
TC Millî Eğitim Bakanlığı internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının TC kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun adresini öğrenebileceklerdir Bu yerleştirme aynı zamanda kesin kayıt anlamına gelecektir Velilerimizin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan okullarımız açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacaktır Okula kayıt edilen öğrenci listeleri; okullarda velilerin rahatça görebilecekleri şekilde asılacak, okulların web sayfalarında yayınlanacak veya telefonla sorulduğunda bilgi verilecektir

Özel Eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazi çocuklarının istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri (şehit veya gazilik belgesi, Rehberlik Araştırma Merkezinden alınacak rapor) halinde nakilleri, 2011-2012 eğitim öğretim yılı başında istedikleri okullara yapılabilecektir Bunlar dışındaki hiçbir kişiye ayrıcalık tanınmamaktadır

Okula kayıt edilen ancak bedenen yeterince gelişmemiş olan çocuklar velisinin, kaydı yapılan okula yazılı müracaatı üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına devam edebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir

Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının nakli yeni adresine uyumlu okula eylül ayı başında yapılacaktır Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak okulu değiştirilen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılması sağlanacaktır

Yurt dışından gelen, ikametgahı belirlenip nüfus cüzdanını yeni düzenlenen çocuklarımızın kayıtlarının hiçbir okula çıkmaması durumunda, velilerimiz öncelikle İlçe Nüfus Müdürlüğünde adres kontrolü yapacak, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuğunun adresinin bir okulla ilişkilendirilmesini talep edeceklerdir

Özel ilköğretim okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt ve nakilleri okul yönetimleri tarafından adres uygunluğu kontrolü yapılmadan gerçekleştirilecektir

Bilgilerinize arz ederim

2012 İlköğretim e-Kayıt Yerleştirme Sonuçları sorgulamak için Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com