Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çabuk, çok, nedenleri, sebepleri, yorulmanın

Çabuk Yorulmanın Sebepleri - Çok Çabuk Yorulmanın Nedenleri

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

selam ben ev hanımıyım evde normal ev işlerini yaparken kollarım ve bedenen çabuk yoruluyorum saçlarımı dahi toplarken kollarımı fazla yukarıda tutamıyorum lütfen bana ne yapmam gerektini söylermisiniz şimdiden teşekkürler ayrıca ismim ayşe saygılar
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı

selam ben ev hanımıyım evde normal ev işlerini yaparken kollarım ve bedenen çabuk yoruluyorum saçlarımı dahi toplarken kollarımı fazla yukarıda tutamıyorum lütfen bana ne yapmam gerektini söylermisiniz şimdiden teşekkürler ayrıca ismim ayşe saygılar

Geçmiş olsun Ayşe Hanım aşşağıdaki yazı sadece bilgilendirmek içindir en kısa sürede bir doktora giderek tetiklerinizi yaptırmanız gerekmektedir saygılar

Soluk bir teniniz ve dökülen saçlarınız varsa, azıcık iş yaptığınızda da yoruluyorsanız hemen kapsamlı bir tahlil yaptırmalı ve kanınızdaki demir düzeyi, ferritin ve hemoglobin oranlarına baktırmalısınız

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, yorgunluğa karşı alınabilecek önlemleri anlattı…

Kronik yorgunluk çoğu kişinin ortak sorunu Bu problemin temelinde ise çoğunlukla demir eksikliği yatıyor Bir kan testi sorunun kaynağını bulmak için yeterli Eğer kanda demir düzeyi, ferrin ve hemoglobin eksik ise demirden zengin beslenerek hızla eski aktif formunuza dönebilirsiniz

Demir kaynakları
En iyi kaynakları kırmızı et, organ etleri, yumurta; orta dereceli kaynakları kurubaklagiller, yağlı tohumlar; az miktarda içeren yiyecekler ise koyu yeşil yapraklılar, sebzeler, kuru meyvelerdir

Demirin biyolojik görevleri
Enzimlerin sistemli bir şekilde çalışmasında, solunumla alınan oksijenin kan hücrelerine taşınmasında, besin öğelerinden enerji oluşturulmasında ve bağışıklık sistemin güçlendirilmesinde çok önemli görevleri vardır Gereğinden fazla alımı toksik etki yaratabilir

Demir yetersizliği
Hipokromik mikrositik anemi, baş dönmesi, yorgunluk, iştahsızlık, sindirim sisteminde bozuluşlar, iş veriminde düşüş gibi sorunlar ortaya çıkabilir

Demirin yararları
Anemi oluşumunu ve anemiye bağlı sağlık sorunlarının oluşmasını önler, enfeksiyonlara direnci artırır

Magnezyumla kramplara son

Beslenmenizi mutlaka ceviz, fındık ve badem karışımı ile zenginleştirerek kas kasılmalarınızı önleyin

Magnezyum kaynakları
En iyi kaynakları yağlı tohumlar, kurubaklagiler, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar; orta derece kaynaklı yiyecekler süt ve süt ürünleri, etler; düşük dereceli kaynakları koyu yeşil yapraklılar, sebzeler ve kuru meyvelerdir

Magnezyumun biyolojik görevleri
Kemik ve diş yapımında, sıvı elektrolit dengesi, sinir kas çalışması, enzim çalışması, bazı hormonların aktivitelerinde görev alır

Magnezyum yetersizliği
Titreme, sese ve dokunmaya karşı hassasiyet, kas kasılmaları, halüsinasyonlar yetersizliğinde görülebilecek bazı durumlar arasında sayılabilir

Magnezyumun yararları
Kan basıncını düzenler Yaşlılarda glikoz toleransını düzeltir Gebeliğe bağlı kasılma ve krampları önler Kalp hastalığı riskini azaltır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com