Doğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan Bebek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan BebekDoğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan Bebek Doğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan Bebek bebeğimiz henüz 12 günlük kalbin de iki tane delik ve bir kapakçığı yok tedavisi hakkında bilgisi olanlar lütfen yorum yapsınlar |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan BebekAlıntı: Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı Doğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan Bebek bebeğimiz henüz 12 günlük kalbin de iki tane delik ve bir kapakçığı yok tedavisi hakkında bilgisi olanlar lütfen yorum yapsınlar Bebeklerin kalbindeki deliklerin zamanla kapandığını hatta böyle birçok bebeğin doğduğunu iyileştiğini biliyorum, yalnız kalp kapakçığı olmadan bebek yaşamaz sanırım orda bir yanlış anlama var, kalp kapakçığı zamanla bozulabiliyor bununda ameliyatı var kapakçık takıyolar, ameliyat sonrasında sürekli ilaç kullanmak gerekiyor, Allah şifa versin, bebeğiniz umarım iyileşir, |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğuştan Kalp Kapakçığı Olmayan BebekDoğuştan kalp kapakçığı olmayan kıza, kalp zarından kapakçık 12:06 | 09 Haziran 2010 İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA) KONYA’da doğuştan kalp kapakçığı olmayan 25 yaşındaki Menekşe Subay’a kalp zarından kalp kapakçığı yapıldı ![]() Menekşe Subay nefes darlığı, kalp çarpıntısı ve halsizlik şikayeti üzerine yaklaşık 10 gün önce Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu Yapılan tetkikler sonucunda genç kızın kalbinde 2 santimetre büyüklüğünde bir delik ile akciğerine giden damardaki kapakçığın doğuştan olmadığı saptandı Menekşe Subay, bunun üzerine geçen hafta ameliyat edildi Ameliyatta, kalbinin delik olan bölümü kapatıldı Ayrıca, kalp zarı tabakasından alınan doku ile de kalp kapakçığı yapıldı![]() Son dönemlerde kalp çarpıntısı artığı için hastaneye başvurduğunu belirten Menekşe Subay, “Doktorlar bana kalp kapakçığım olmadan yaşadığımı söyleyince kulaklarıma inanamadım Ameliyat öncesi çok karamsardım Ancak şimdi sağlık durumum çok iyi Ameliyatımı başarı ile gerçekleştiren doktorlarıma teşekkür ediyorum” dedi![]() ‘KALP KAPAKÇIĞI OLMADAN YAŞAMASI MUCİZE’ Ameliyatın 3 saat sürdüğünü belirten Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Niyazi Görmüş de şunları söyledi: “Açık kalp ameliyatı sırasında önce hastanın kalbindeki deliği kapattık Ardından da kalbin etrafında bulunan zarı alarak kapakçığın bulunması gereken yere, kapakçık vazifesi görecek şekilde naklettik Ayrıca aynı ameliyat sırasında akciğere giden bir damardaki genişlemeyi de onardık Hastanın bu durumda 25 yaşına kadar yaşaması mucize Ancak son dönemde ortaya çıkan belirtiler, hastalığın kendini hissettirmeye başladığının bir göstergesidir ” ‘KONYA'DA İLK’ Hastanın ameliyattan sonra 4 gün içinde ayağa kalkmaya başladığını ifade eden Doç Dr Niyazi Görmüş şöyle devam etti: “Normal şartlarda kalp kapakçığı çalışmayan hastalara domuzdan ya da sığırdan aldığımız kapaklı bir damarı naklediyorduk Bu kapakçığın ömrü de 9- 10 yıl oluyordu Ancak bu kez farklı bir yöntem kullandık Hasta kendi dokusundan aldığımız zarı ömür boyu kullanabilecek Konya’da ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu operasyon, kalp kapakçığı ameliyatlarında önemli bir gelişme olarak nitelendirilebilir ” |
|
|
|