Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, dünyanın, hangisidir, uçağı

Dünyanın En Büyük Uçağı - Dünyanın En Büyük Uçağı Nedir, Hangisidir

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Büyük Uçağı - Dünyanın En Büyük Uçağı Nedir, HangisidirDünyanın en büyük uçağı Airbus A380,Airbus A380 resimleri,Dünyanın en büyük uçağı hakkında bilgi,Dünyanın en büyük uçağı foto,

Airbus A380, günümüzde, Airbus SAS (EADS) tarafından seri üretim çerçevesinde üretilen, dünyanın en büyük iki katlı geniş gövdeli (wide body aircraft) sivil yolcu uçağıdır

Dünyanın en büyük yolcu uçağı A380 ilk uçuşunu Fransa'nın Toulouse kentinden gerçekleştirmiştir, ve ilk ticari uçuşunu 25 Ekim 2007 günü Singapur Havayolu şirketinin Singapur – Sydney arası yapmıştır

A380, Airbus şirketinin yeni bayraktar uçağı (flagship) olup, geniş gövdeli uçak sektöründe azami 853 yolcu taşıma kapasitesi ile yeni bir sınıf oluşturur Projenin ortaya çıkışı, geliştirilmesi ve üretim safhalarında Airbus A3XX kodu altında sürülmüştür

A380'in üst katı diğer geniş gövdeli uçaklardan farklı olarak gövde boyunca uzanır Bu sayede rakibi olan bir başka geniş gövdeli uçak Boeing 747'ye göre %50 daha geniş kabin alanı sunar Yine bu sayede standart konfigürasyonda 525 yolcu, tamamı ekonomi sınıfı olarak düzenlenmesi durumunda 853 yolcuya kadar taşıma kapasitesi arttırılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com