Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, kare, piramit, resimli, özellikleri

Kare Piramit - Kare Piramit Özellikleri (Resimli Anlatım)

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar Kare Pyramidin ölçülerini resimli bir şekilde bulabilirmisiniz ???
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

PİRAMİT, DİK KONİ ve KÜRE

PİRAMİT
Tabanı çokgen, yanal yüzleri ise ortak bir tepe noktasında bileşen çokgenlerden oluşan çok yüzlülere piramit denir

Düzgün Piramitlerin Özellikleri
Taban yüzeyi düzgün bir çokgendir Yanal yüzler özdeş ikizkenar üçgenlerdir Yanal yüzlerin tepe noktası ortaktır Tepe noktasını tabanın orta noktasına birleştiren dikmenin uzunluğu, piramidin yüksekliğidir Yanal yüzlerden birine ait olan yükseklik, piramidin yanal yüz yüksekliğidir Dört yüzü de eşkenar üçgen olan piramide düzgün dört yüzlü denir

Yanal alanı : Taban Çevresi x yanal yüz yüksekliği Kare dik piramitte;

KONİ

Taban yüzeyi bir dairedir Yanal yüz bir daire dilimidir Tepe noktasını tabanın orta noktasına birleştiren dikmenin uzunluğu, koninin yüksekliğidir Yanal yükseklik, dairenin çevresindeki herhangi bir noktayı tepe noktasına birleştiren doğru parçasıdır

KÜRE

Kürenin merkezi O noktasıdır Kürenin merkezinden geçen düzlemle kürenin arakesitine, kürenin büyük dairesi denir Büyük daire, küreyi iki eş parçaya böler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com