Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günü, kasım, konuşma, metni, öğretmenler

Öğretmenler Günü Konuşma Metni 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Öğretmenler

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmenler Günü Konuşma Metni 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Öğretmenler

Öğretmenler Günü Konuşma Metni 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Öğretmenler Günü İle İlgili Yazılar
Öğretmenler Günü Konuşma Metni 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Töreni24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Hey, asırlar boyu, cehle gem vuran,
Hey, Erciyes gibi dik duran,
Hey, insanlık için kendini veren,
Karanlığı nura boğan öğretmenim hey!
Sayın Müdürümüz, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım

Öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek,öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi,saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek,emekli öğretmenleri saygı ile anmak,mesleğe yeni giren öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla Büyük Önder Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır

Bizler de bu çerçevede 24 Kasım Öğretmenler Günü Çelenk Sunma töreni için toplanmış bulunuyoruz

Atatürk Büstüne çelenk sunmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın …………………………………… davet ediyorum
Şimdi sizleri Başöğretmen Atatürk,şehit öğretmenler ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorumArdından İstiklal Marşımız söylenecektirDİKKAT!
Çelenk Sunma Töreni burada sona ermiştirKutlama Programı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda saat 1530’da başlayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI
Ellerin vardır öğretmenim;
Memleketin alın yazısını yazar,
Dağıtır kopkoyu karanlıkları,
Ellerin yüreklerimizde bahar
Gözlerin vardır öğretmenim;
İleri ve aydınlık ufuklara bakan gözlerin,
Boğar ışığında yobazlıkları,
Mutlu yarınlar muştular,
Sıcak ve derin
Yüreğin vardır öğretmenim;
İçinde ne kötülük, ne karanlık, ne de kin,
Sevgiyle, iyilikle, bilimle dolu,
Hep vatan için çarpar yüreğin
Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur
Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır

24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır
Biz de burada 25 Öğretmenler gününü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz
Kutlama programının akışını sunuyorum arz ederim
İstiklal Marşı ve saygı duruşu
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doçent Doktor Hüseyin ÇELİK’in “Öğretmenler Günü Mesajı’nın okunması
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın ……………………………………… günün anlam ve önemini belirten konuşmaları
Mesleğe yeni giren öğretmenler adına …… Öğretmeni …………’ın “Öğretmenlik Mesleğinin Yüceliği” konulu konuşması
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunması
Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin Yemin Töreni
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda birinci olan eserlerin okunması
Resim-afiş,şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi
… İÖO öğrencileri tarafından “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı oratoryonun sunulması
…………Öğrenci Korosunun gösterisi
Kapanış
Şimdi sizleri Başöğretmen Atatürk,şehit öğretmenler ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorumArdından İstiklal Marşımız söylenecektirDİKKAT!
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doçent Doktor Hüseyin ÇELİK’in “Öğretmenler Günü Mesajı’nı okuyorum arz ederim
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın ………………………………………………………… davet ediyorum
Hey, asırlar boyu, cehle gem vuran,
Hey, Erciyes gibi dik duran,
Hey, insanlık için kendini veren,
Karanlığı nura boğan öğretmenim hey!
Mesleğe yeni giren öğretmenler adına “Öğretmenlik Mesleğinin Yüceliği” konulu konuşmasını yapmak üzere …… Öğretmeni …’nı davet ediyorum
… öğrencilerinden ………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………adlı şiirini okuyacak
… öğrencilerinden ………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………adlı şiirini okuyacak
… öğrencilerinden ………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………adlı şiirini okuyacak

“Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür
24 Kasım 2005-24 Kasım 2006 tarihleri arasında adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin mesleğe giriş “Yemin Töreni” yapılacaktır
Yemin törenine katılmak üzere;
… Öğretmeni ……’ı
… Öğretmeni …’i
… Öğretmeni …’i
Öğretmeni …’yı davet ediyorum
olduğu için katılamamıştır

“Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İlköğretim Okulları ve Lise öğrencileri arasında düzenlenen “Çağdaş Eğitimde Öğretmenin Yeri ve Önemi” konulu resim-afiş,şiir ve kompozisyon yarışmasında Kompozisyon dalında birinci olan öğrencisi … yazısını okuyacak
Şiir dalında birinci olan … İÖO öğrencisi … şiirini okuyacak
Şimdi de yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecektir
Kompozisyon dalında;
Birinci … öğrencisi …
İkinci … öğrencisi …
Üçüncü … öğrencisi …
Ödüllerini vermek üzere İlçemiz Kaymakamı Sayın …’ı davet ediyorum
Şiir dalında;
Birinci … İÖO öğrencisi …
İkinci … İÖO öğrencisi …
Üçüncü … İÖO öğrencisi …
Ödüllerini vermek üzere İlçemiz Garnizon Komutanı Sayın ………………………………………… davet ediyorum

Resim ve afiş dalında;
Birinci …İÖO öğrencisi …
İkinci … İÖO öğrencisi …
Üçüncü … İÖO öğrencisi …
Ödüllerini vermek üzere İlçemiz Belediye Başkanı Sayın ’ı davet ediyorum
Ben öğretmenim,
Göçmen kuşlar gibi dolaşırım yurdumda,
Geceyle biter yolculuğum
Aydınlık olur her yan
Işık olurum
t İÖO öğrencileri tarafından “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı oratoryo sunulacak
… İÖO Müzik Öğretmeni … yönetiminde … İÖO Öğrenci Korosunu dinleyeceğiz
Programımız burada sona ermiştirİlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere ve eşlerine ………………………………………………… Dinlenme Tesisinde saat 1900’da akşam yemeği verilecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bir Atatürk Öğretmeni

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

24 Kasım Emekli Öğretmenler Adına Hazırlanmış Konuşmalar

Aşağıdaki konuşma, emekli öğretmen Mehmet Çetiner’in 24 Kasım 1999 Öğretmenler Günü kutlama programında yaptığı konuşmadır

Sayın Kaymakamım, Saygıdeğer Misafirler, Değerli Öğretmen Arkadaşlar, Sevgili Öğrenciler,

24 Kasım Öğretmenler Günü’müzün 18 yılını kutluyoruz Yüce Türk Milletine ve tüm öğretmenler camiamıza hayırlı, uğurlu ve kutlu olsun

Bugün, büyük önder, yüce insan, dahi kurtarıcı ve Başöğretmen Mustafa Kemâl Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanını kabul buyurdukları gündür

Bugün Başöğretmen Atatürk’ün doğumunun 100 Yılı olan 1981 tarihinde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiştir O tarihten itibaren kutluyoruz Nice 24 Kasımlar diliyorum

Cumhuriyetimizin 75 yıl dönümünü kutladığımız bu yıl, Öğretmenler Günü’müzü daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz

Değerli konuklar, muhterem arkadaşlarım,

Öğretmenlik, sabır isteyen bir meslektir Her zaman yapıcı, üretici, verimli ve sevgi dolu olmak zorundadır Nasıl ki bir genç kız göz nuru, el emeği ile ilmek ilmek, düğüm düğüm el işini nakşediyor-sa, öğretmen de bu şekilde işleyen, davranışlarını müspet yönde değiştiren insandır

Öğretmen, öğrencinin ve okulun, şüphe yok ki Türk Milletinin geleceğidir Öğretmenini toplumumuzda saygınlığını ve değerini her zaman koruyacağına inanıyorum

İlim öğrenmek her insanın hayatında önemli bir hedeftir Bu hedefin gerçekleşmesin de eğitimci, öğretici ve rehber olarak öğretmen en etken ögedir

Öğretmenliğin önemini Başöğretmen Atatürk: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” özdeyişi ile belirtmiştir Yine Hz Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, öğretmenin toplum hayatındaki yerini ve önemini açıklamaktadır

İlmin önemi üzerine, büyük önderimiz Başöğretmen Atatürk: “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” özdeyişi ile; halk ozanı Yunus Emre:

“İlim ilim bilmektir,
İlim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsin,
Bu nice okumaktır?”

dörtlüğü ile; büyük düşünür Hacı Bektaşi Veli ise: “Karanlığı aydınlatan ilimdir” sözleri ile ilmin önemini belirtmişlerdir

Biz, Cumhuriyetçi Türk öğretmenleri, ilim ve irfan ordusunun mensupları olmaktan, milletimi-zin çağdaş ve uygar bir şekilde gelişmesine hizmet etmekten mutluluk ve gurur duymaktayız

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün inkılâp ve ilkelerini benimseyip, direktifleri doğrultusunda görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz Vatanımızın en ücra köşelerinde Şanlı Bay-rağımızı dalgalandırmaktan ve kutsal görevimizi yerine getirmekten, hiçbir güçlük caydıramaz ve alıkoyamaz

Gençliğe güven veren öğretmenin dileği,
Gözündeki pırıltı, içindeki alevdir
Sevgiler doruğunda kutsallaşan emeği,
Atatürk bilinciyle yüklendiği görevdir

Atatürk’ün izinde yürümektir andımız,
Biz irfan ordusuyuz, öğretmendir adımız

Bu dizelerle konuşmama son verirken, ebediyete intikâl etmiş Başöğretmen Atatürk ve bütün öğretmenlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, Canab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum Çalışmakta olan öğretmen arkadaşlarımıza başarılar ve emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, uzun ömürler dileklerimle saygılar sunarım

Mehmet ÇETİNER
Ürgüp Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni

24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metni Örneği

Sevgili Arkadaşlar!

Harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk, yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçti Milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmaya başlamıştı Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda, Ata’mıza “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verdi 24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür Ata’mızın yüzüncü doğum yıldönümünün kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi

Öğretmenler gününde, öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini hatırlar, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayrete geliriz Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır
Öğretmenlik kutsal bir meslektir Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterirler Dünyayı tanıtırlar bize Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar Bize anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar

Dünyanın en saygın insanları olan, siz öğretmenlerimin huzurunda saygı ile eğilirim Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!

( Alıntı )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com