![]() |
Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin KutlanırTutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanır Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanır Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Neden Kutlanır Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanıyor Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanır İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir ![]() ![]() Tutumlu insan eşyasını, malını düzenli ve temiz kullanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumalıyız ![]() ![]() Tutum ve yatırım, ülkeler için de önemli bir konudur ![]() ![]() ![]() 12 Aralığı kapsayan hafta “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır ![]() ![]() Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye Cumhuriyeti'ndeki tüm okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin Kutlanır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Niçin KutlanırTutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Nedir Kısaca Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda düşmanlar kentlerimizi, kasabalarımızı, köylerimizi yaktılar, yıktılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir İktisat Kongresi’nde yurdun bağımsızlığını korumak, başka ülkelere el açmamak için yerli mallar üretmemiz ve kullanmamız gereği kararlaştırıldı ![]() Başbakan İsmet İnönü 12 Aralık 1929 günü Büyük Millet Meclisi’nde yerli malı, ulusal ekonomi, tutum konusunda uzun bir konuşma yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tutumlu olmanın yerli malı kullanmanın önemini, değerini yurt çapında yaymak için Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|