|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
berat, dualar, duası, kandili, kandilinde, nelerdir, okunacak |
![]() |
Berat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili DuasıBerat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili Duası Berat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili Duası berat kandilinde okunacak dualar, berat kandili duası "Bismillâhirrahmanirrahim ![]() ![]() Anlamı: "Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin ![]() Arapça (نصف شعبان ) Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslı "Berâettir ![]() ![]() ![]() Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır ![]() "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili DuasıPeygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir: “Allahım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim ![]() ![]() ![]() Bazı mâna büyüklerinin de şöyle bir duası vardır: “Allahım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl ![]() ![]() ![]() Ey rahmeti gazabının önünde bulunan, kullarının tevbelerini kabul buyuran ve dua dua yalvaranların nidalarına icabet eden Yüce Rabb'imiz! Amellerimizdeki eksikliklere ve sözlerimizdeki kırık-döküklüğe değil, hakkındaki hüsn-ü zannımıza ve rahmetine bağladığımız recâmıza göre muamele et ve bizim dualarımıza da icabet buyur; bizi haybet ve hüsrana uğratma! “Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl ![]() “Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl ![]() “Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!”buyurdu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili DuasıEy Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş Müslümanlar kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş müslüman bir ümmet ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelen salih kimseleri, namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul eyle! Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde, beni, anamı, babamı, ve bütün müminleri affet! Ey Rabbim! Katından bana temiz bir zürriyet ver ![]() ![]() Ey Rabbim! Bilgim olmayan şeyi senden istemekten sana sığınırım ![]() ![]() Ey Rabbim! Bana mülkü sen verdin ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat ![]() Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbimiz! Sen bütün bunları boşuna yaratmadın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berat Kandilinde Okunacak Dualar Nelerdir? Berat Kandili DuasıBerat gecesini en güzel kıyam ve Kur’an tilavetiyle geçirmek gerekir ![]() ![]() “Ey Ali her kim Şabanın yarı gecesinde 100 rekat kılarher rekatında 1 fatiha 10ihlas okursa Allahu Teala onun için o gece istediği her haceti yerine getirir ![]() ![]() Bu namazı kılan kuluna Allahu Teala yetmişbin melek gönderir ki bir dahaki sene başına kadar onun sevaplarını yazarlar günahlarını silerler ve derecelerin yükseltirler ![]() ![]() O gece ihlas okuyan herkese yetmiş şehit sevabı yazılır ![]() ![]() ![]() ![]() *--Başka bir namaz: 12 rekattır ![]() ![]() *-- Diğer bir namaz ise 14 rekattır ![]() ![]() ![]() ![]() *--başka bir namazda 1 fatiha ve 10 ihlas ile 12 rekat kılınarak olur ![]() ![]() *-- kılabilen bu gece olmazsa başka bir gece tesbih namazı kılabilir ![]() Kur’an-ı Kerim tilaveti ki özellikle şu süreler okunur ![]() Secde süresi Mülk süresi İsra süresi Zümer süresi Hadid Süresi Haşr SaffCumu’a süresi Tegabün süreleridir ![]() Bu gecede 1000 (bin) ihlas okuyana cennetteki mekanı gösterilmedikçe ölmez ![]() Namaz içinde veya dışında 100 (yüz) ihlas okuyana cehennemden berat verilir ![]() ![]() NOT: BERAT GECESİ SECDELERDE YAPILACAK DUALAR KİTABI OLANLAR İÇİN SAYFA 166-167-168-169-170 ![]() ![]() Ayrıca Şabanı Şerif risalesi sayfa 247de yapılacak çok güzel bir dua vardır ![]() BERAT GECESİ HAYIRLI KAZA VE KADERLER İÇİN NAMAZ VE DUA Akşam namazından sonra 2 rekatta selam ile her rekatta 1 fatiha ve 6 ihlas ile 6 rekat namaz kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Berat gecesi meşayıh duaları sayfa 176-177-178-179… ![]() ![]() ![]() Berat gecesi dua ve istiğfar çok yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() Bu gecede ölüleri de unutmamalıdır ![]() Ayrıca bu gecede salevat da çok getirilmelidir BERAT GECESİ YAPILACAK BAZI AMELLER --Berat gecesi iki gözünün birine 3 defa diğerine 2 defa sürme çekinki Allahu Teala sizi göz rahatsızlığından korusun ![]() --Bu gece zemzemi şerif artış gösterdiğinden çokça içmek uygundur ![]() ![]() -- Efendimiz buyurdu ki : “berat günü iftar etmeniz ve fakirlere yedirmeniz için et pişirirseniz yanında hububat da pişirin ![]() ![]() -- Berat günü kapkacaklarınızı boş bırakmayın ![]() ![]() BERAT KANDİLİ GÜNÜNÜN NAMAZI --- Berat günü nafile namaz kılın ki her rekatı size kaçırdığınız namazlar yerine sayılsın ![]() --- Birde bu günde kul hakkı namazı kılınır ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞABAN AYININ İLK GECE VE GÜN NAMAZLARI Her kim ilk gecesinde 12 rekat kılar ve birinci rekatlarında 1 fatiha ve 5 ihlas okuyarak namaz kılarsa onikibin şehit sevabı verilir ![]() ![]() ![]() İLK GÜN NAMAZI: 2 rekat kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞABAN-I ŞERİF 27 ![]() Bu gecede 4 rekat namaz kılınır ![]() ![]() ![]() 100 kere de istiğfar 100 salevat 100 la havle vela kuvvete illa billah okunur ![]() Bu ayda çok Kur’an okumalı salevat çekmelidir ![]() ![]() ZİKİRLERİ ---Şaban ayında Şabanı Şerif risalesinde sayfa 242deki zikir çokça çekilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **--her gün öğle ile ikindi arası tevbe duası okunmalıdır ![]() ![]() Her 10 günde çekilen tesbihler * 10 gün tesbihi : ya Latif Celle Şanühü * 2 ![]() ![]() Her gün 100 kevser süresi okumalıdır ![]() Kaynak:Şabanı Şerif Risalesi Ahmet Mahmut Ünlü(cübbeli Ahmet) |
![]() |
![]() |
|