![]() |
Ramazan Manileri Ve Anlamları - Ramazanda Söylenen Maniler Ve Anlamları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Manileri Ve Anlamları - Ramazanda Söylenen Maniler Ve AnlamlarıRamazan Manileri ve Anlamları - Ramazanda Söylenen Maniler ve Anlamları Ramazan Manileri ve Anlamları - Ramazanda Söylenen Maniler ve Anlamları Ramazan Manileri ve Anlamları Ramazan Manileri nedir, tanımı, anlamı,nasıl yapılır, ne demek Ramazan Manileri ve Anlamları Ramazan Manileri Nedir Ne Ne Anlama Gelir Ramazan geceleri sahura uyandırmak için çalınan davulla söylenen, çoğunlukla ramazan özellikleri ile ilgili duyguları belirten maniler ![]() Birkaçtane Ramazan Manisi Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursunAkşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdümAldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Güzel oruç tutanın, Âkıbeti hayrola ![]() Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemekArnavut’ musun Tatar’ mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısınBak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma ![]() Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! Besmeleyle çıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Namazınız mübarek ola ![]() Nîmete şükür gerek, Mübârek Ramazan’da, Hakka ibâdet gerek ![]() İçinde şeker vardır ![]() Sabreyle aman gönül, İftara neler vardır? |
![]() |
![]() |
|