![]() |
Mehmet Güler Kimdir, Hayatı - Mehmet Güler'in Eserleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmet Güler Kimdir, Hayatı - Mehmet Güler'in Eserlerimehmet gülerin eserleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Mehmet Güler Kimdir, Hayatı - Mehmet Güler'in Eserleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmet Güler Kimdir, Hayatı - Mehmet Güler'in EserleriMEHMET GÜLER 20 Eylül 1944’te Sivas’ta doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESERLERİ ROMAN: İstanbul Kanatlı Ben (1990) Kesekağıdı Ustaları (1992) ÖYKÜ: Ak Badanalı Ev (1977) İçim Dışım Gökkuşağı (1986) En Güzel Gülücük Oyunu (1986) Bir Eski Sevda (1988) Üst Geçit (1990) Uçurtmam Bulutlardan Yüce (1991) Ferhat Gibi (1991) Adım Çocukların Olsun (1992) Balonlar Gökyüzünün Olsun (1993) Aşkı Çeyrek Geçe (1993) ÇOCUK ROMANI: Okul Bir Türküdür (1980) İkizler (1986) Yedi Renkli Dünya Çocukları (1995) MASAL: Keloğlan Keleşoğlan (1986) ÖDÜLLERİ 1975 Antalya Film Festivali Öykü Başarı Ödülü 1979 Başkent Belediyesi Öykü Ödülü ikinciliği 1979 Enver Naci Gökşen Çocuk Edebiyatı Ödülü 1988 Aziz Nesin Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülü 1991 Ferit Oğuz Bayır Roman Ödülü birinciliği 1998 Orhan Kemal Öykü Ödülü birinciliği 1998 Sabahattin Ali Öykü Ödülü birinciliği SEVDA YORGUNU uyku yorgun bir yük müdür gözlere nasıl taşır o kadar ağırlığı yol kenarında on beş dakika şekerleme kedigözü uyumaz bilirim kamyonun da uyumaz mı seninle nereye gider bu yolar nasıl gelir yeniden kim sermiş bu kadar ağı kördüğüm olmaz mı birbiriyle yol üstünde ördekler üçü öne beşi arkaya gözlerinde günlük nafakanın ışığı uçurumun dibine allah korusunlu arkadaşın başını döndürmez mi senin başını döndürmez mi senin sevda yorgunluğu kamyonun acıkmaz mı petrol ofisine öyleyse bırak gitsin tankerin ardından sen ise sevdanın YAKIŞTIK Tanıştığımızda konuşmayı sökmemiş Çocuklar gibiydik İnce, saf, ürkek Sevgi sözcükleri çoğalttık Sesin sesime yakıştı Yürüdük deniz kenarlarında Orman yollarında Tutuverdim küçücük elini Kuş kadar yumuşak, sıcaktı Elin elime yakıştı Sonra evleri keşfettik Oturma, yatak odalarını Çarşaflara serdik bedenlerimizi Ben esmer, sen sarışın Tenin tenime yakıştı Gelecek için düşler kurduk Geçmişi unutmadan Sevinçler üretip Güzellikler çoğalttık Fikrin fikrime yakıştı Komşu olduk mezarlarda Çiçekler açtı üstümüzde Böcekler beni sana Seni bana taşıdı Gülün gülüme yakıştı Mehmet Güler |
![]() |
![]() |
|