|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunması, çantasında, gerekenler, ilk, trafik, yardım |
![]() |
Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması GerekenlerTrafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler İlk yardım,çeşitlikaza ve yaralanmalarda, kazazedelerin ve yaralıların sağlık kuruluşuna götürülene kadar geçecek zamanda, kişilerin mevcut durumlarının daha kötüye gitmesini önlemeye yönelik uygulamalardır ![]() ![]() ![]() Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler acil ve ilk müdahale anında kanı durdurmaya, yaranın mikrop kapmasını önlemeye ya da benzer durumlara karşı ihtiyaç duyulan temel malzemelerdir ![]() İlkyardımda dikkat edilmesi gereken temel kural; yardım edeyim derken hastaya zarar vermemektir ![]() ![]() ![]() Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler (Kanunen zorunlu olan): Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet Hidrofil gaz steril (10×10 cm 50′lik kutu) 1 Kutu Üçgen sargı 3 Adet Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet Çengelli İğne 10 Adet Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet Esmark bandajı 1 Adet Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet Yara bandı 10 Adet Boyunluk Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet Tıbbı eldiven 2 Çift El feneri 1 Adet Bu sayılanlar dışında, bulundurulması faydalı olabilecek diğer malzemeler şunlardır: İlkyardım El Kitabı, Not Defteri ve kurşun kalem, ateş ölçer derece, atık poşeti, dübel vida, soğuk kompres, deprem düdüğü, suni solunum maskesi, İlkyardım Künyesi, Çakı (Çok Amaçlı), Amonyaklı Mendil Poşet… |
![]() |
![]() |
|