|
|
Konu Araçları |
etkileyici, güzel, profil, sözleri |
Etkileyici Profil Sözleri - En Güzel Etkileyici Profil Sözleri |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etkileyici Profil Sözleri - En Güzel Etkileyici Profil SözleriEtkileyici Profil Sözleri - En Güzel Etkileyici Profil Sözleri Etkileyici Profil Sözleri - En Güzel Etkileyici Profil Sözleri Etkileyici Profil Sözleri güzel Etkileyici Profil Sözleri Etkileyici Profil yazıları Etkileyici Profil Sözleri 1 Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladımHazreti Ebû Bekir Radıyallahu anh 2 İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız Hazreti Ömer Radıyallahu anh 3 Kişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı saliha kadındır Hazreti Ömer Radıyallahu anh 4 Gözü haramdan korumak ne güzel şehvet perdesidir Hazreti Osman Radıyallahü anh 5 Lüzûmsuz şeylerin peşinden koşan, lüzûmlu şeyleri kaçırır Hazreti Ali Radıyallahu anh 6 Cevap çok uzun olduğu zaman doğru gizli kalır Hazret-i Ali Radıyallahü anh 7 Kuran tilaveti ile kalbine ruhani feyiz sirayet eden kimse, dostlarının ayrılığı ile vahşet halini hissetmez Hazreti Ali Radıyallahu anh 8 Edep aklın suretidir Hazreti Ali Radıyallahu anh 9 İnsanlarla öyle iyi geçininiz ki düşmanınız bile ölümünüze ağlasın Hazreti Ali Radıyallahu anh 10 Akıl tamam olunca, söz azalır Hazreti Ali Radıyallahu anh 11 Derin fikre sahip olanın nazarı da güzel olur Hazreti Ali Radıyallahu anh İlimsiz ibadette, tefekkürsüz Kur'an tilavetinde hayır yoktur Hazreti Ali Radıyallahu anh Dinî hükümleri kendi aklıyla anlamak ve aklı ona rehber etmek isteyen, peygamberliğe inanmamış olur Onunla konuşmak akıl işi değildir İmâm Rabbânî Rahmetullahi aleyh 14 Sohbet Ayet-i Kerimeye kırık mana vermek değil, Ayet-i Kerimeyi kalbine indirip, Kalbinden çıkarıp vermektir Mahmut Ustaosmanoğlu Kuddise Sirruhû 15 Müslüman bir kadın, çocuğunu emzirdiği sürece, Allah yolunda cihat edenler gibidir Saîd bin Cübeyr Rahmetullahi aleyh 16 Düşmanlarınızla oturup kalkan, sizin dostunuz olamaz Sa'dî Şirâzî Rahmetullahi aleyh 17 İnsanlar arasında bulun, fakat kimseye yük olma! Hüsameddin Mankpûrî Rahmetullahi aleyh 18 İlim gıda gibidir Ona her zaman ihtiyaç vardır Faydası da herkesedir Abdülvehhâb Müttekî Rahmetullahi aleyh 19 Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırma! Kalb kırmak, Allahü teâlâyı incitmek demektir Ahmed Yesevî Rahmetullahi aleyh 20 İslamiyet'in içinde hiç bir kötülük, İslamiyet'in dışında da hiç bir iyilik yoktur Ebu-l Vefâ Rahmetullahi aleyh 21 Üç şey kalbi öldürür: Çok konuşmak, çok uyumak ve çok yemek Fudayl bin İyad Rahmetullahi aleyh 22 Dünya üç gündür; dün, bugün ve yarın Dün geçti Yarının geleceği belli değil Öyle ise; bugünün kıymetini bil! Hasan-ı Basrî Rahmetullahi aleyh 23 Dertsiz Adam derssiz adamdır Recep Hoca Rahmetullahi aleyh 24 Çocuktaki utanma hali ondaki akıl nurunun alametidir İmam Gazali Rahmetullahi aleyh 25 Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzûrun kıymetini huzûrsuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayâtın kıymetini ölüler bilir Hâtim Esam Rahmetullahi aleyh 26 Define ile Yılan, gülle diken, sevinçle gam bir aradadır Şeyh Sâdi Şirazi Rahmetullahi aleyh Kendini hak ile meşgul etmezsen, batıl seni işgal eder İmâm Şâfî Dua Ubudiyetin ruhudur ve halis bir îmânın neticesidir Said Nursi Mektubat / Yirmi Dördüncü Mektup - s489 Pâdişâh-ı âlem olmak bir kuru kavga imiş; Bir velîye bende olmak Cümleden âlâ imiş! Yavuz Sultan Selim İnsan ölmez, Dünyasını değiştirir Ölen hayvan olur, İnsanlar ölmez! Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil! YunusEmre Ölümü gerçekten tanımış bir kimseye, dünya belâ ve musîbetleri, dert ve sıkıntıları çok hafif gelir Ka’b-ül-Ahbâr Rahmetullahi teâlâ aleyh Dünya cennete göre zindan, cehenneme göre ise cennet gibidir Abdulkadir Geylani Rahmetüllahi Aleyh İki tur insan daima açtır Biri bilimi arayan, diğeri de parayı Cat stevens 34 Sözü dost, özü düşmandan usandım Dili Mümin, kalbi şeytandan usandım Herkesin kahrı çekilir ama; Ben davasız Müslüman'dan usandım 35 Kaynaklara benzeriz, çıkar topraktan Çağlar, köpürür, zevk alırız koşmaktan Düzlüklere indikçe, akıp sessizce Tekrar döneriz toprağa, bir çatlaktan 36 Bir milletin kültürünü kontrol etmek, o milletin dilini kontrol etmekle; bir milleti imha ise nesilleri mazisinden, tarihinden ve bilhassa milli ve manevi değerlerinden koparmakla mümkündür Bernard Lewis 37 Cesaret gerektiren yaşamaktır,ölmek değil! M Antionette 38 Çalışmak bizi şu üç şeyden kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar, Yoksulluk VOLTAIRE 39 Bir pîre demişler ki, evlen! Demiş : Ben daha bulûğa ermedim! insan veliliğe erince baliğ olur; Velilik olmayınca çocukluk olur Şeyh Şirazî «Gülşen-i Raz» 40 Gezdim halep ile şamı Eyledim ilmi talep Meğer ilim bir hiç imiş İllâ edep illâ edep 41 Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu Ne olduysa azar azar oldu! 42 İnsanlara emri bil mâruf yaparken onlara sanki başlarının üzerinde güvercin varmış gibi yaklaşırız O kuş imanlarıdır 43 AMELDE YÜSR İTİKADDA YAKİN 44 Tolstoy: Zindana atılan biçarelere muhafızlarını seçme hakkı verilse bu onların hürriyetini temin eder mi?! 45 Tarih bilmeyen diplomat pusuladan anlamayan kaptana benzer Cevdet Paşa 46 Dahi bir fesad koptu cihanda Hevai nefse düştü nâs bu anda Eğer alim eğer abid bu şanda Hadis tefsir fıkıh kaldı nihanda Bu nâsdan ayrılup hakka gidelim Cemali ba kemaleh seyr idelim İsmet Garibullah Rahmetullahi Aleyh 47 Dost istersen ALLAH yeter Yaren istersen KUR'AN yeter Mal istersen KANAAT yeter Düşman istersen NEFİS yeter Nasihat istersen ÖLÜM yeter 48 Bu gününü düşünme Dün geçti, Yarın var mı? Gençliğine Güvenme! Ölen hep ihtiyar mi? Ya İslam`da erirsin Ya inkarda çürürsün Yol Mezarda bitmiyor Girdiğinde görürsün Ebû Tûrab Rahmetullahi Aleyh 49 Hani nerede? Gönüllerden kubbelere, Kubbelerden gönüllere Gürül gürül akan Kur'an sesleri? Kur'an sesleri dindirilmiş, Müslümanlar sindirilmiş! Allah-Muhammed-Hülafa-i raşidinin İsimleri kubbelerden yerlere indirilmiş! Mabedimin göğsüne uzanan namahrem eli, Kimin elidir?! Söyle Ayasofya, söyle Seni puthane yapan hangi delidir?!OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ 50 "Sadece başkaları için yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır" - Albert Einstein 51 "Eğer bir yaşam, tümüyle kişisel arzuları tatmine yönelmişse er yada geç, acı bir düş kırıklığına yol açar" - Albert Einstein 52 "Milliyetçilik bir çocukluk hastalığıdır İnsanlığın kızamığıdır" - Albert Einstein 53 İnsan inanır ve inandığı gibi yaşarsa insandır yoksa bir hiçtir! KEMTER 54 Ağlayım ki göz yaşlarım kalbimi yumuşatsınKEMTER 55 Bazı insanlar köpekten beterdir bazılarının ise köpeği olmaya değer KEMTER Tek dostum kitaplarım, tek düşmanım cahil dostlarım Diderot İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler Montaigne Aklı sadece beyin fonksiyonu olarak yıllarca açıklamaya çalıştıktan sonra bir kişinin, varlığımızın iki önemli unusurdan meydana geldiğini savunan fikri benimsemesinin daha mantıklı olduğu sonucuna vardım Aklı, beynin içindeki sinirsel işlemler bazında açıklamanın imkansız olacağı kesin gözüktüğü için, varlığımızın iki önemli unsuru (madde ve ruh) açısından açıklanması gerektiğini anladım Wilder Penfield İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik ER kişinin kârı |
|