![]() |
Öss Lys Puan Hesaplama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öss Lys Puan HesaplamaBen 12 ![]() Öss Lys Puan Hesaplama selçuklukonya şimdiden teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Öss Lys Puan Hesaplama |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öss Lys Puan Hesaplamakılavuza göre artık yerleştirme puanı hesabında okulların başarısı dikkate alınmayacak ![]() ![]() Uzmanlar, “Bu uygulamayla en iyi okullar boşalır, parayla not satışı başlar” dedi ÖSYM’den bu yıl üniversiteli olacak gençlere son dakika sürprizi geldi ![]() Habertürk gazetesinin haberine göre Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) 2 hafta kala yapılan değişiklikle üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanmasında yalnızca bireysel başarı dikkate alınacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DİPLOMA NOTU DİKKATE ALINACAK Yeni değişikliğe göre artık okulların başarısı yerleştirme puanlarında etkili olmayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YENİ HESAPLAMA SİSTEMİ Yeni hesaplama yöntemine göre eskiden ortaöğretim bitirme başarı notlarının en küçüğü 100 en büyüğü 500 iken bu kez en düşüğü 250 en büyüğü de 500 olarak hesaplanacak ![]() ![]() ![]() AĞIRLIKLANDIRMA NEDİR? Ortaöğretim Başarı Puanı’nın ağırlıklandırılmasında bir okulun tüm öğrencilerinin YGS-1 ve 2 ortalamaları alınıyor ve okulun sayısal, YGS-3 ve 4 ortalamalarından sözel, YGS-5 ve 6 ortalamalarından da eşit ağırlık ortalaması bulunuyordu ![]() ![]() ![]() ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 2012 Lisans Yerleştirme sınavlarının (LYS) değerlendirilmesinde, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 30 Kasım 2011-01 Aralık 2011 tarihli ve 2011 ![]() ![]() ![]() Bu kapsamda, 2012 yılı için yükseköğretime yerleştirme puanları hesaplanırken, 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu'nun değerlendirmeye ilişkin hükümlerinin aynen uygulandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''2012-LYS puanlarının hesaplanmasında ÖSYM'de oluşturulmuş iki farklı yazılım kullanılmış ve sonuçlar her iki yazılımda da bire bir eşleştikten sonra adaylara duyurulmuştur ![]() Ülkemizin yükseköğrenim stratejisini belirleyen Yükseköğretim Kurulu tarafından bilimsel bir çalışma sonucunda, LYS sınav puanlarının hesaplama yönteminin temelini oluşturan baraj puanı uygulaması getirilmiştir ![]() ![]() ![]() 2011 yılında en az bir puan türünde tercih yapabilecek aday oranı yüzde 90 iken, 2012 yılında bu oran yüzde 87,5 olarak gerçekleşmiştir ![]() 2012 yılında en az 4 yıllık yükseköğretim programlarının kontenjanı, açık öğretim programlarının kontenjanları da dahil, 547 bin 194'dür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece LYS puanı ile öğrenci alan 355 ![]() ![]() ![]() LYS puan türleri ile öğrenci alan kontenjan sayısına (355 bin 335), YGS puan türleri ile öğrenci alan en az 4 yıllık yükseköğretim programları kontenjanları (50 bin 409) da ilave edildiğinde (açık öğretim lisans programları hariç) toplam kontenjan 405 bin 744 olmaktadır ![]() ![]() 2011-LYS ve 2012-LYS'de oluşan kontenjan/aday oranları, yüzde 46 ve yüzde 48 olarak gerçekleşmiştir ![]() Açıklamada, ÖSYM'nin, 2012-LYS sonuçlarını hatasız hesapladığı ve açıkladığı vurgulandı ![]() Ayrıca üniversite adayları tercih bildirimlerinin, 3 Ağustos'ta sona ereceği anımsatıldı ![]() |
![]() |
![]() |
|