Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dokunmatik, ekran, nelerdir, rezistif, özellikleri

Rezistif Dokunmatik Ekran - Rezistif Dokunmatik Ekran Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rezistif Dokunmatik Ekran - Rezistif Dokunmatik Ekran Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Rezistif Dokunmatik Ekran Nedir?

Rezistif dokunmatik ekran ve dokunmatik cep telefonlarında tercih edilen ve mantık olarak birbirinden ince yüzeyle ayrılan iki tane iletken noktanın dokunulduğunda temas etmesiyle yer bilgisini belirleyen bir tür ekrandır

Günümüzde en son çıkan türler aksine daha eski bir teknolojidir Günümüzde genellikle cep telefonlarında kullanılmakta olan bir sistemdir

Birbirinden ince ve içerisi boş olan yüzey ile ayrılan iki tane özel alanın olduğunu yazmıştık Bu alanın ana maddesi ITO-indium tin axide ismi verilen bir yapıdır Yüzeyinin karakteristik direnci 100-500 ohm civarında farklılık gösterir Yüzeyleri arası yalıtkan özelliğe sahiptir Böylece küçük noktasal parçalar ile ayrılır

Çalışma prensibini açıkladık Detaylı anlatacak olursak; birbirinden ayrılan yüzeyler parmak yada kalem basıncıyla birbirine dokunup iletim alanı olur ITO yapıdaki yüzeyler yatay ve dikey olarak birbirinden ayrı olur Birbirinden ayrılan binlerce küçük kara madde düşünecek olursak, dokunulduğu zaman noktada sadece dokunulan kare alt yüzeyle temas halinde olur ve iletim gerçekleşir

Bu esnada yüzeyde bulunan her kareyi ayrı ayrı olarak tarayıp o andaki durumu kontrol eden bir donanım vardır Bütün tarama ve inceleme işlemi saniyede binlerce defa gerçekleştiği için dokunma durumu anında algılanır Yüzeydeki bir noktaya dokunulduğu zaman koordinat telefonun yazılımına gider ve gereken işlem gerçekleşir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com