|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gıdalarda, kullanılır, kullanım, süt, tozu, tozunun, yerleri |
![]() |
Süt Tozu Hangi Gıdalarda Kullanılır? Süt Tozunun Kullanım Yerleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Tozu Hangi Gıdalarda Kullanılır? Süt Tozunun Kullanım YerleriSüt Tozu Hangi Gıdalarda Kullanılır? Süt Tozunun Kullanım Yerleri Süt Tozu Hangi Gıdalarda Kullanılır? Süt Tozunun Kullanım Yerleri Yoğurt üretiminde Süttozu Kullanımı Öncelikle konuya süttozunun bir katkı maddesi gibi bakılmaması gerektiği kısmından girmek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süttozu alımında dikkat edilecek en önemli noktalar: süttozunda protein aralığı %34-38 arasında olmalıdır ![]() ![]() ![]() Yağsız süttozunda yağ oranı önemli değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Birim sütte ne kurumaddeyi ne kadar arttırdığının testi yapılır ![]() ![]() Ambalaj mutlaka dışarıdan hava almayacak şekilde kapatılmış olmalı ![]() ![]() Süttozunda mutlaka test kitleri yada tarım il kontrol laboratuvarı aracılığı ile antibiyotik testi yaptırın ![]() Topak yapmamış olmak, kolay çözünmek gibi fiziksel konularada dikkat edilmesi gerekmektedir Üretimde kullanımına geçecek olur isek eğer tam süttozulu yani vakumsuz üretim yapılacak ise 13 kurumaddeli (refrakto değeri olarak) bir üretim yapılacak ise 1500 kg süte 50 kg süttozu kullanılmalıdır ![]() ![]() vakumlu çalışır isek eğer 1500kg ürün için bize (1500*1,3=1950) 1950 kg süt lazım olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer üretimde yarım vakum yarım süttozu kullanacak iseniz yine yukarıdaki hesaplamalardan giderek kullanacağınız süttozunu bulabilirsiniz ![]() ![]() Yanlız sadece süttozu çalışsanız bile mutlaka vakumdan yani evaporatörden buhar vermeden geçirin, en azından sütte rahatsız edici koku varsa onu uzaklaştırmış olursunuz ![]() Faydalı olabilirsem ne mutlu bana |
![]() |
![]() |
|