![]() |
2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak mı Yapılacak mı 2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak mı Yapılacak mı ![]() Milli Eğitim Bakanlığının Ağustosta 11 bin gibi komik sayıda öğretmen ataması yapmasının akabinde öğretmen adayları isyan etti ![]() ![]() ![]() Her neyse asıl konumuza gelelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak Milli Eğitimden gelen haberler Şubat 2012 de öğretmen ataması yapılacağını gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı İtibariyle 126 Bin Öğretmene İhtiyaç Olduğunu Söyledi Dinçer: 126 bin öğretmene ihtiyaç var15 Kasım 2011 Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyenlerle ilgili açıklamalarda bulundu ![]() ![]() Dinçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi üzerinde, atama bekleyen öğretmenlere ilişkin soruları yanıtladı ![]() KPSS sonuçlarına göre, 264 bin 277 mezunun öğretmenlik beklediğini bildiren Dinçer, her yıl sadece eğitim fakültelerinden mezun olup, öğretmen olmayı bekleyen öğrenci sayısının ise 33 bin 783 olduğunu kaydetti ![]() ![]() Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığının, norm kadro sayısını esas almaları halinde 126 bin 137 öğretmene ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, bu ihtiyacın 2014′e kadar 137 bin 806′ya çıkacağını vurguladı ![]() Bakan Dinçer, geçen yıl yaklaşık 65 bin olan ücretli öğretmen istihdamının, şu anda yaklaşık 60 bin olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: ”60 bin ücretli öğretmenin, normal kadrolu öğretmen olarak istihdam edilmesi halinde, -onun karşılığı olan dersleri telafi edecek öğretmen olarak ne kadar ihtiyacımız olarak baktığımızda, bunu üçte iki diye oranlıyoruz-, bugün aşağı yukarı 40 bin öğretmen alsaydık, bu yıl öğretmen açığımız olmayacaktı ![]() Şu anda bile dışarıda gerçek anlamda 264 bin öğretmenin beklediğini hesap ediyorsanız, kendinizi Milli Eğitim Bakanı’nın yerine koyun, o çocukların sorunlarına cevap üretmeye çalışın lütfen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak Mı Yapılacak Mı2012 Yılında 40 Bin Öğretmen Atanacak MEB’in TBMM’ye sunduğu 2012 bütçetasarısında gelecek yıl kadrolu 40 bin öğretmen atamasının planlandığı anlaşıldı ![]() Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), gelecek yıl içerisinde yapacağı öğretmen atamasına ilişkin kadro sayısını Bakan Ömer Dinçer açıklamaktan kaçınırken, TBMM’ye sunulan bütçe tasarısından sürpriz bir rakam ortaya çıktı ![]() Atanamayan öğretmenler, kadro sayısı hakkında MEB’i mail yağmuruna tutarken, MEB soruları yanıtsız bırakıyordu ![]() ![]() ![]() Milliyet -18 Kasım 2011 Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER : Atama Bekleyen Öğretmenler Kendilerine Uygun Başka İş Bulsunlar (29 Kasım 2011 ) Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, şu anda yaklaşık 60 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu açıkladı ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kamu yönetiminin geleneksel zafiyeti yüzünden açıkta kalan 264 bin öğretmene “Bu kadar öğretmene ihtiyacımız yok, yeteneklerine uygun başka mesleklere yönelsinler” tavsiyesinde bulundu ![]() Taraf gazetesinden Lale Kemal’e açıklamalarda bulunan Dinçer, “Herşeyden önce Türkiye’nin kamu yönetiminin temel alışkanlıklarından birisi günlük sorunlarla uğraşmasıdır ve gelecekyönelimli bakmamasıdır meselelere, amaç yönelimli değildir, sorun yönelimlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atama bekleyen öğretmenlerin başka alanlara yönelmesi gerektiğini belirten Bakan Dinçer, şunları söyledi: “Şimdi ben size bir fotoğraf çizeyim bu beklemeyle ilgili; Şu anda dışarıda 264 binden fazla mezunumuz öğretmen olarak atama bekliyor ![]() ![]() ![]() TARAF – |
![]() |
![]() |
|