|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adları, bitkiler, çiçeksiz, hangileridir, isimleri |
![]() |
Çiçeksiz Bitkiler İsimleri - Çiçeksiz Bitkiler Hangileridir Adları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçeksiz Bitkiler İsimleri - Çiçeksiz Bitkiler Hangileridir AdlarıÇiçeksiz Bitkiler İsimleri - Çiçeksiz Bitkiler Hangileridir Adları Çiçeksiz Bitkiler İsimleri - Çiçeksiz Bitkiler Hangileridir Adları Çiçeksiz Bitkiler,çiçeksiz bitkiler isimleri nedir,çiçeksiz bitkilerin adları,Çiçeksiz Bitkiler nelerdir Çiçeksiz Bitkiler İsimleri Tohumun meydana geldiği organ çiçektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su Yosunları (Alg’ler) - Nemli ortamlarda , denizlerde ve tatlı sularda yaşarlar ![]() - Su yosunlarına algler de denir ![]() - Tek ve çok hücreli olanları vardır ![]() - Gerçek kökleri olmamasına rağmen basit köksü yapıları olan basit yapılı bitkilerdir ![]() - Su yosunları hücrelerinde klorofil bulunur ![]() ![]() - Su yosunları genelde mavi, yeşil renkte olurlar ![]() - Yeşil, kahverengi, esmer, kırmızı alg’ler olmak üzere gruplandırılır ![]() - Bazı türleri hem tek hücreli hem de gözle görülecek büyüklükte (makroskobik) dir ![]() ![]() Kara Yosunları Su yosunlarından farklı olarak karada yaşamalarına rağmen iletim demetleri (damarları) olmadığı için nemli ve suya yakın yerlerde yaşarlar ![]() ![]() ![]() - Nemli topraklarda, taş aralıklarında, ağaç kabuklarında ve havuz kenarlarında yetişir ![]() - İletim demetleri yoktur ![]() - Döl almaşıyla eşeyli ürerler ![]() - Kara yosunlarında gövde ve yapraklar bulunur ![]() - Bunlar gerçek yapraklar olmayıp, yaprağımsı yapıları vardır ![]() - Gövdeleri incedir ![]() - Gövde üzerinde yeşil yapraklar bulunur ![]() - Kara yosunları bulundukları yüzeyi kadife gibi kaplar ![]() Eğrelti Otları - Yapı olarak çiçekli bitkilere benzerler ![]() - Gerçek kök, gövde, yaprak ve damarları ( iletim demeti) vardır ![]() - Fotosentez yaparlar ![]() - Çoğunlukla karada yaşarlar ![]() - Çoğalmalarında döl almaşı görülür ![]() - Eğrelti otları ormanlarda , ağaç diplerinde , nemli yerlerde ve dere kenarlarında yetişir ![]() - Çiçeksiz bitkilerin en gelişmişidir ![]() - Boyları genelde 40 – 100 cm arasında değişir ![]() - Toprak üzerinde geniş ve yeşil renkli yaprakları vardır ![]() - Eğrelti otlarında kök , gövde ve yapraklar bulunur ![]() - Ancak bunlar da gerçek kök ve yapraklar değildir ![]() - İletim demetleri vardır ![]() - Üremeleri kara yosunları gibidir ![]() - Yaprağımsılar yer altı gövdesine yapışmıştır ![]() Çiçeksiz bitki olarak bu üç ana gruptan başka; Ciğer otları, Likenler, Kibrit otları ve Atkuyrukları olarak bilinen gruplarda vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|