![]() |
Halis Uluç Gürkan (Halis Uluç Gürkan Kimdir? Halis Uluç Gürkan'ın Hayatı Hakkında) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halis Uluç Gürkan (Halis Uluç Gürkan Kimdir? Halis Uluç Gürkan'ın Hayatı Hakkında)Halis Uluç Gürkan (Halis Uluç Gürkan Kimdir? - Halis Uluç Gürkan'ın Hayatı Hakkında) Halis Uluç Gürkan (Halis Uluç Gürkan Kimdir? Halis Uluç Gürkan'ın Hayatı Hakkında) Halis Uluç Gürkan Halis Uluç Gürkan milletvekili ve ODTÜ öğretim görevlisidir ![]() ![]() ![]() Kişisel Özellikler 5 Kasım 1945 Şanlıurfa doğumludur ![]() ![]() Mustafa Kemal Gençlik Vakfı kurucu üyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Mülkiyeliler Birliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliği vardır ![]() Eğitim Yüksek (1964-1968) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi - Uluslararası İlişkiler Öğrenci Derneği Başkanı – Ortanın Solu Grubu / 1967-1968) Lise (1961-1964) Tarsus Amerikan Lisesi Ortaokul (1957-1961) Talas (Kayseri) Amerikan Ortaokulu İlkokul (1952-1957) Rami (İstanbul), Yıldız Yenimahalle (İstanbul), Koruköy (Gelibolu), Kavak (Gelibolu), Uzunköprü (Edirne) ![]() Gazetecilik Geçmişi Star Gazetesi (2003- 2006) Yazar ANKA Ajansı (2003- 2003) Yönetim Kururlu Başkanı Güneş Gazetesi (1989-1991) Genel Yayın Yönetmeni, Ankara Temsilcisi, Yazar Sabah Gazetesi (1986-1989, 1991) Ankara Temsilcisi, Yazar ANKA Ajansı (1974-1986) Genel Yayın Yönetmeni, Yazı İşleri Müdürü Cumhuriyet ve Dünya Gazeteleri için yazar Devrim Dergisi(1969-1971) Yazı İşleri Müdürü Ödülleri: * İstanbul Gazeteciler Cemiyeti Haber Ödülü (1991) * Bülent Dikmener Haber Ödülü (1990) * Örsan Öymen Haber Ödülü (1990) * Çağdaş Gazeteciler Derneği Ekonomi Ödülü (1979) Milletvekilliği ve görevleri: Ankara Milletvekili (21 ![]() Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi Türk Grupları Başkanı Ankara Milletvekili (20 ![]() TBMM Başkanvekili Ankara Milletvekili (19 ![]() Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve Türk Grubu Başkanı KİT Komisyonu üyesi |
![]() |
![]() |
|