|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
denetimi, eğitimi, gereken, kuruluşların, kurum, trafik, uyması, veren |
![]() |
Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması Gereken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması GerekenTrafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması Gereken Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması Gereken Trafik Eğitimi Ve Denetimi : MADDE 122 - Öğretim kurumları dışında gerçek ve tüzel kişilerinkarayolunu kullananların eğitimi ile ilgili çalışmaları, konu ve kapsamyönünden tespiti ve uygulama yönünden denetlemeye, Emniyet Genel MüdürlüğüÕnünkoordinatörlüğünde Emniyet ve Karayolları Genel Müdürlükleri yetkilidir ![]() Eğitim çalışmalarının konu ve kapsamı ile uygulama esasları, denetlemeusulleri yönetmelikte gösterilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması Gereken |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması GerekenSürücü kursları : MADDE 123 - (Değişik : 8/1/1985 - KHK 245/14 md ![]() ![]() Motorlu taşıt sürücüsü yetiştirmek, yetişmiş olanlara sınav sonucusertifika vermek, trafik ile ilgili öğretim ve eğitim yaptırmak üzere kamukurumları ile diğer hakiki ve hükmi şahıslara Milli Eğitim BakanlığıÕncailgili mevzuatına göre sürücü kursları açma izni verilir ![]() Sürücü kurslarının sürücü belgesi cinslerine göre sıralandırılması,hangi sınıf kursun kimler tarafından açılabileceği, öğretim ve eğitim konularıile metodu, kurs süreleri, kurslar için eğitim ve öğretimdekullanılacak bina, araç, gereç ve teçhizatın nitelik ve niceliği, teminatmiktarları, sertifika sınavlarının esas ve usulleri, sertifika aranmayacaksürücü belgesi sınıfları ve bunların sınavları İçişleri BakanlığıÕnın uygungörüşü üzerine Milli Eğitim BakanlığıÕnca çıkartılan yönetmelikle belirlenir ![]() (Değişik : 17 ![]() ![]() ![]() ![]() (Değişik : 21 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Değişik : 21 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk trafik eğitim parkları : MADDE 124 - Okul öncesi çocuklara ve ilköğretim öğrencilerinetrafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacı ileil özel idareleri ve belediyeler, yeteri sayıda ücretsiz çocuk trafik eğitimparkı yapar ve belediyeler gerçek veya tüzelkişilere de yapma izni verebilir ![]() (Değişik : 17 ![]() ![]() ![]() ![]() Okul, radyo ve televizyonlarda trafik eğitimi : MADDE 125 - (Değişik : 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Değişik : 17 ![]() ![]() ![]() ![]() (Değişik : 21 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silahlı Kuvvetler bünyesindeki birlik ve er eğitimi merkezlerine eğitimamacı ile yeteri kadar trafik dersi konulması Genelkurmay BaşkanlığıÕncadüzenlenir ![]() |
![]() |
![]() |
|