E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları TarifiE V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi İRMİKLİ PUDİNG Malzemeler: 4 su bardağı süt 6 çorba kaşığı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı limon suyu TARİFİ: Sütü orta boy bir tencerede kaynatın Ateşin altını kısın ve irmiği ilave ederek 20 dakika karıştırarak pişirin şekeri, tereyağını ve limon suyunu ekleyerek 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın İrmikli pudingi toprak veya cam kaselere paylaştırarak fırına verin ve üzeri renk alıncaya kadar fırında tutun Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın Servis anına kadar buzdolabında sakladıktan sonra toz antep fıstığı ile servis ederseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz Afiyet olsun![]() SÜTLÜ İRMİK TATLISI ![]() Malzemeler: 1 litre süt 8 yemek kaşığı irmik 12 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 5-6 sauyer(kedidili) bisküvisi 140 gr beyaz çikolata (veya ceviz, fındık, meyve sosu, v b )TARİFİ: Derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın Bisküvileri üçe bölün kuplara birkaç parça bisküvi koyun üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edin Beyaz çikolatayı rendeleyin (yada küçük parçalara ayırın) kakaolu tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin![]() PORTAKALLI VANİLYALI KUP ![]() Malzemeler: 2 paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı portakal suyu 2,5 su bardağı süt 4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre) 2 yemek kaşığı fındık kırığı TARİFİ: 1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün Katları bu şekilde tamamlayın Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün Üzerine vanilyalı pudingi yayın Buzdolabında en az 3 saat bekletin Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın![]() TRAMİSU ![]() Malzemeler: 1 adet hazır kakaolu kek 1 çay bardağı nescafe ½ çay bardağı tozşeker 1 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı kakao Kreması için : 1 çay bardağı tozşeker 1 adet yumurta 1/2 çay bardağı un 1 litre süt 200 gr labne peyniri TARİFİ: Nescafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edip karıştırın Hazır keki, enlemesine iki parçaya kesin Hazırladığınız nescefeli karışımla kekin her parçasını ıslatın Krema için ; süt, şeker, un ve yumurtayı iyice karıştırın Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Ocağı kapatın ve labne peynirini ekleyin Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken kek parçalarından birinin üzerine sürün Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayı üzerine sürün Kakao ve kalan nescafe ile süsleyerek soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilediğiniz zaman servise sunun![]() |
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları TarifiÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ ![]() Malzemeler: Muhallebi: 1 kg süt 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker 2,5 Türk kahvesi fincanı un 1 paket vanilya Çikolata sosu: 1 paket Dr Oetker toz çikolata sosu 2 su bardağı süt Süslemek için: Hindistan cevizi Ceviz ya da fındık içi (ezilmiş) TARİFİ: Sütü, şekeri ve unu bir tencerede mikserle karıştırın, sonra ocağa koyun: önce kuvvetli, sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin Ocağı kapatın, ılınmaya bırakın Ilınınca vanilyayı ilave edin, karıştırın Süt ve çikolata sosunu bir tencerede, kısık ateşte, sos koyulaşana kadar pişirin, ateşi kapatın ve ılınmaya bırakın Servis için kullanacağınız kase ya da cam kadehlere önce muhallebiden koyun (ılıkken): bırakın böyle soğusun Sonra üstüne çikolatalı sostan dökün ve servis yapın İsterseniz üstünü hindistan cevizi ya da ezilmiş ceviz içi ya da fındık içiyle süsleyebilirsinizGÜLLAÇ ![]() Malzemeler: 250 gr güllaç ( 10 yaprak) Güllacı ısıtmak için: 3 su bardağı ılık su 1 tepeleme su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı gülsuyu İçi: 250 gr kavrulmuş fındık 3/4 su bardağı tozşeker Üstü için: 3 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 1 küçük kahve fincanı gülsuyu TARİFİ: Yuvarlak bir tepside şekeri ılık suyla eritin Güllaçların kenarındaki bulunan sertlikleri kesip çıkartın Teker teker şekerli suya bastırıp dörde katlayarak küçük bir kaseye yerleştirin Ortasına dövülmüş ve şeker karıştırılmış fındıktan 1,5-2 yemek kaşığı koyup bohça gibi kapatın Güllaçların kapatılan yüzünü alta getirerek kenarlı servis tabağına yerleştirin ve kalan şurubu da üzerine dökün Sütle şekeri kaynatın ve içine gülsuyu katıp soğutun Sütü güllaçların üzerine gezdirin Üstü kapalı olarak 1-2 saat bekletin![]() CEVİZLİ GÜLLAÇ ![]() Malzemeler: 10 yaprak güllaç 250 gr ceviz içi 3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için) Şurubu: 2,5 su bardağı tozşeker 3 bardak su 1 kahve fincanı gülsuyu TARİFİ: Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın Ortalarından keserek iki parçaya ayırın Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın Kalan sütü de üzerine dökün Şekerle suyu iki taşım kaynatın Gülsuyu katıp soğutun Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin![]() FIRIN SÜTLAÇ ![]() Malzemeler: ½ bardak pirinç, 4 bardak süt, 1 bardak tozşeker, ½ çay kaşığı damla sakızı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 yumurta sarısı, 2 bardak su, 1 paket vanilya TARİFİ: Pirinci 1,5 bardak su ile kapağı kapalı olarak kısık ateşte, çok yumuşamasına izin vermeden pişirin Suyunu tamamen çektikten sonra süt, şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika daha kaynatın Nişastayı, yumurta sarıları ve ½ bardak su ile ezin Birkaç kaşık süt alarak nişastalı karışıma yedirin Daha sonra nişastalı karışımı kaynamakta olan süte katın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın Vanilyayı ekleyin Sütlacı fırınlamak için küçük kaplara bölün Biraz soğutup kaymak tutması için bekletin Fırının ızgarasını ısıtıp sütlaç kaplarını içi üçte birine kadar sycak su koyulmuş fırın tepsisine oturtun Böylece fırının sıcaklığı ile sütlacınızın fazla katılaşmasını önlemiş olursunuz Sütlacın üzeri esmerleşinceye kadar fırında pişirin Soğuduktan sonra servis yapın![]() KEŞKÜL ![]() Malzemeler: 4 su bardağı süt, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı pirinç unu, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı badem, 1 çay bardağı hindistan cevizi TARİFİ: Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırın Pirinç unu ve toz şekeri tencerede karıştırın Sütü yavaş yavaş ilave edin Bademli karışımı ekleyin Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin Vanilyayı ekleyip ocaktan alın Kaselere boşaltın
|
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları TarifiELMALI MUHALLEBİ Malzemeler: 5 adet golden elma, 1 kg süt, 4 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti, 1 çay kaşığı tarçın, 5 yemek kaşığı çekilmiş fındık TARİFİ: Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın Teflon tavada üzerine ¾ yemek kaşığı şeker serperek dağılmayacak şekilde pişirin Yüksek kenarlı bir kapa veya tek porsiyonluk kaplara elmaları dizip tarçın serpin Süt, un, yumurta, şeker, vanilyayı, telle karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Ilınınca krem şantiyi katıp mikserle karıştırın Elmaların üzerine döküp üzerine fındık serpin Buzdolabında bekletip servis yapın SU MUHALLEBİSİ ![]() Malzemeler: 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 4 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çay bardağı gül suyu, 1,5 su bardağı pudra şekeri ![]() TARİFİ: Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın![]() SÜTLÜ KADAYIF LOKMASI ![]() Malzemeler: 1 adet yufka 1/2 kg kadayıf,200 gr margarin,1 su bardağı ceviz ![]() Şurubu İçin: 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı süt TARİFİ:Yufkayı düz bir zemine yayın Margarini eritin Yufkayı yağlayın Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın Margarini üzerine gezdirin Çekilmiş cevizi serpin Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin Ruloları 2,5 cm kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın Süt ve şekerle şerbet hazırlayın Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün Cevizle süsleyip servis yapın![]() TEZ PİŞTİ ![]() Malzemeler: Yarım litre süt, 100 gr margarin,2 su bardağı un, 1 su bardağı ceviziçi, 1 adet yumurta ![]() Şurubu İçin: 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı su, Yarım su bardağı tozşeker ![]() Şurup: Pekmez, şeker ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha yavaş ateşte kaynatıp ateşten alın![]() TARİFİ: Sütü ve yağı bir tencereye koyun Ateşte yağ eriyinceye kadar kaynatın Kaynayınca un ilave edip karıştırarak hamur yapın Ateşten alın Tekrar pütür olmaması için karıştırın Hamur ılınınca içine bir yumurta kırın Tekrar elle yoğurun Kıyılmış ceviz içini de hamura ilave edin Yağlanmış bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın 180°C'de önceden ısıtılmış fırında pişirin Üzerine pekmezli şurup dökün![]() SAKIZLI MUHALLEBİ ![]() Malzemeler : 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 2 adet damla sakızı Bir miktar vişne ve hindistan cevizi Tarifi Tencereye bütün malzemeleri koyduktan sonra karıştırarak pişiriniz Servis kaplarına aktarılıp soğuyunca üzerlerine hindistancevizi serpip, birer vişne koyarak servis yapabilirsiniz
|
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları TarifiMalzemeler : 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz 1kg süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 türk kahvesi fincanı toz şeker 2 türk kahvesi fincanı toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 küçük paket (süt paketinde) krema Tel kadayıfın hepsini parçalayarak tencereye koyun İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun Pembe hale gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun![]() Muhallebi için ; Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin Servis yapabilirsiniz![]() VİŞNELİ İRMİK TATLISI Malzemeler : 4 su bardağı süt 1 subardağı irmik 300 gr vişne 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 su bardağı krema Tarifi 4 su bardağı sütü tencereye dökün Üzerine 1 paket vanilya, 1 5 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 su bardağı irmiği ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin![]() Koyulaştıktan sonra kremayı ekleyin ve taşıncaya kadar kaynatın Vişneleri tabaklara yerleştirin ve kaynayan tatlıyı tabaklara dökün daha sonra tabakları soğuyana kadar buzdolabında saklayın Buzdolabında hazır hale gelen tatlıları servis tabaklarına ters çevirip servis yapabilirsiniz![]() |
|
|
|