|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bayrağı, bayrağının, bayrak, ile, ilgili, türk, şiiri, şiirler |
![]() |
Türk Bayrağının Şiiri - Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler - Türk Bayrak Şiiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Bayrağının Şiiri - Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler - Türk Bayrak ŞiiriTürk Bayrağının Şiiri - Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler - Türk Bayrak Şiiri Türk Bayrağının Şiiri - Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler - Türk Bayrak Şiiri Türk Bayrağı Şiirleri, Bayrak Şiiri, Bayrağımızın Şiirleri, Türk Bayrak Şiirleri Türk Bayrağının Şiiri ![]() Türk Bayrağı Kahramanlar bucağında uyandın, Şehitlerin kanlariyle boyandın, Nice düşman kalesine uzandın, Sana selâm ey şanlı Türk bayrağı ![]() Çırpınarak dalgalanır kanadın, Gökyüzüne çıkmak mıdır muradın? Gölgende can vermek ister evlâdın, Bir kalandır her bir Türk'ün kucağı ![]() Ey şerefin, büyüklüğün fermanı, Ey kavgalar tarihinin destanı, Seni ister şu toprağın her yanı, Sensiz tütmez, yurdun hiç bir ocağı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türk Bayrağının Şiiri - Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler - Türk Bayrak Şiiri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Bayrağının Şiiri - Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler - Türk Bayrak ŞiiriTürk Bayrağının Şiiri BAYRAĞIM Atalarım gökten yere İndirmişler ay yıldızı, Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı ![]() Onun ateş kırmızısı, Ne gelincik ne de gülden, Türk oğlunun öz kanıdır, Ona bu al rengi veren ![]() Ay yıldızı, gökyüzünün Ayla, yıldızından yüksek, Türkün ün alın yazısıdır, Türk'tür onu yükseltecek ![]() Hasan Ali Yücel SANCAĞA Ellerde dolaşan bu siyah sancak, Göklere yükselen bir âh olmasın! Doğru mu bu kadar ye'se kapılmak, Korkarım, bu matem günah olmasın! Milletin kalbinde yer etmez keder; Asırlar değişir, seneler geçer ![]() ![]() ![]() Ne kadar karanlık olsa geceler, Mümkün mü sonunda sabah olmasın ![]() Dilerse, her yüzde keder görünsün, Yıldızlar yerlere düşüp sürünsün ![]() ![]() ![]() Dilerse, her taraf ye'se burunsun; Sade senin yüzün siyah olmasın! Bir kızıl alevdin gökde bir zaman; Solardı renginden nuru güneşin ![]() Şimdi bir dumansın, kara bir duman; Sinmiş gönüllere sanki ateşin ![]() Ağlıyor uzaktan bakan rengine, Diyor: "Matemde mi öz vatanımız? ![]() ![]() Biz seni boyarız o kan rengine, Var damarımızda hâlâ kanımız! Ey güzel sancağım, solmasın yüzün, Biz henüz yaşarken ye'se bürünme! Hicrana takati yok gönlümüzün, Bu matem yüzüyle bize görünme! Ey güzel sancağım, o "ay yıldız"m, Sana tarihinden kaldı hediye, Üstünden eksilme vatanımızın, Dalgalan bu "iller benimdir!" diye ![]() Orhan Seyfi ORHONBAYRAK Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü ![]() ![]() ![]() kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık şık dalga dalga bayrağım ![]() senin destanını okudum, senin destanını yazacağım ![]() Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım ![]() seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım ![]() Dalgalandığın yerde ne korku ne keder ![]() ![]() ![]() gölgende bana da, bana da yer ver! sabah olmasın günler doğmasın ne çıkar; yurda ay yıldızın ışığı yeter ![]() Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü dün kızıllığında ısındık; dağlardan çöllere düşürdüğü gün gölgene sığındık ![]() Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı; barışın güvercini, savaşın kartalı ![]() ![]() ![]() yüksek yerlerde açan çiçeğim; senin altında doğdum, senin dibinde öleceğim ![]() tarihim, şerefin, şiirim, her şeyim; yeryüzünde yer beğen nereye dikilmek istersen söyle, seni oraya dikeyim! Arif Nihat ASYA |
![]() |
![]() |
|