|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
girebilmek, için, lisesine, nelerdir, puanları, spor, taban, tavan |
![]() |
Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir?Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir? Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir? |
![]() |
![]() |
![]() |
Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir?Spor Liseleri İle Güzel sanatlar yeni düzenlemeyle 'Anadolu Lisesi' statüsüne geçtiler ![]() Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi ![]() ![]() Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Milli Eğitim Bakanlığı Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Yönetmeliği yayımlanarak, yürürlüğe girdi ![]() ![]() Yeni yönetmeliğe göre, güzel sanatlar ve spor liseleri "Anadolu lisesi" statüsünde olacak ve güzel sanatlar ile spor eğitimi alanlarında yatılı, gündüzlü, karma eğitim yapacak ![]() ![]() Bir öğretim yılında güzel sanatlarla ilgili alanların her birine alınacak öğrenci sayısı 30’u, spor alanına alınacak öğrenci sayısı ise 90’ı geçemeyecek ![]() 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlköğretim okullarından 2009-2010 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler, mezun olduklarına ilişkin belge ve dilekçe ile yetenek sınavına girmek için Spor Lisesi müdürlüğüne başvuruda bulunabilecektir ![]() 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAMSUN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZUNU İNCELEYEBİLİRSİNİZ Özel Yetenek Sınavı İçin Ön Kayıt Esnasında İstenen Belgeler - Nüfus cüzdanı örneği -2 ad ![]() - Sağlık Raporu ( Spor Lisesi yetenek sınavına girmesinde sağlık yönünden bir sakınca yoktur ![]() ![]() - Form dilekçe - Sınava giriş belgesi ( Spor Lisesi tarafından verilecek) - Diploma - Plastik telli dosya - Okul aile birliğinin kararı gereği sınav gideri olarak okul aile birliği no lu hesabına yatırılmış 100 tl banka dekontu Spor Liselerine Kesin Kayıtlar İçin İstenen Belgeler 1- Diplomanın aslı ve fotokopisi 2- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi 3- 6 adet vesikalık fotoğraf (ön cepheden çekilmiş, yeni çekilmiş olacak) 4- 2 top A4 kağıdı, mavi yada siyah renkli 2 adet geniş klasör, 2 adet telli dosya 5- İlköğretimde burslu okumuşsa; mezun olduğu okuldan burslu olduğuna dair onaylı belge 6- Öğrenci kayıt bilgi zarfı (okuldan alınacak ve veli tarafından doldurulacak) 7- Öğrenci- Veli kayıt sözleşmesi (okuldan alınacak) Yatılı Öğrenci Kayıtlarında İstenen Belgeler 1- Aile durum beyannamesi ![]() 2- Ailenin gelir durumunu gösterir tasdikli belge ((Maaş bordrosu, esnaf ise gelir vergisi beyannamesi vb ![]() 3- Nüfus cüzdanı fotokopisi 4- Aile nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden) 5- Veliye ait ikametgah belgesi (Nüfus Müdürlüğünden) 6- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı olmadığına dair Sağlık Raporu (Sağlık Ocaklarından) 7- Mezun olduğu yıl tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır ceza almadığını ve sınıfını geçtiğini gösteren belge ![]() 8- Öğretmen çocuğu ise görev yerlerinde devam edebileceği okul bulunmadığını gösterir belge, Velinin öğretmen olduğuna dair belge ![]() 9- Yönetmeliğin 10 maddesine giren öğrenciler için korunmaya muhtaç olduğunu,harp malulü veya şehit çocuğu olduğunu belirten belge ![]() 10- Veli dilekçesi (Okuldan alınıp doldurulacak) 11- Taahhütname (Okuldan alınıp doldurulacak) Öğrenci Seçimi Öğrenci seçimi, ağustos ayının ilk haftası içerisinde okullarda oluşturulan komisyon tarafından iki aşamalı yetenek sınavı ile yapılır ![]() ![]() ![]() (2) Komisyon, okul müdürünün başkanlığında her alan için ayrı ayrı beş alan öğretmeninden oluşturulur ![]() ![]() ![]() (3) Komisyon, sınavlara ilişkin esaslar ile puanlama ölçütlerini belirler ![]() ![]() (4) Değerlendirme sonunda birinci ve ikinci aşama sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınır ve her alan için 50 (elli) puan barajını aşan adaylardan en yüksek puanı alanlardan başlanarak sıralama yapılır ![]() ![]() (5) Kesin kayıtlar, asıl listeden başlanarak ağustos ayının ikinci haftası içerisinde yapılır ![]() ![]() ![]() (6) Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesi olmayan veya yedek listede yeterli sayıda öğrenci bulunmayan okullar, eylül ayının ilk haftası içerisinde aynı usulle sınav yaparak öğrenci alır ![]() (7) Öğretim yılında nakiller dışında öğrenci kayıt ve kabulü yapılmaz ![]() Spor Liseleri Başvuru Formları: [img]images/smilies/maxih1 (14) ![]() EK-1 (Açın ) EK-2 (Açın ) EK-3 (Açın ) |
![]() |
![]() |
|