Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
girebilmek, için, lisesine, nelerdir, puanları, spor, taban, tavan

Spor Lisesine Girebilmek İçin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Spor Liseleri İle Güzel sanatlar yeni düzenlemeyle 'Anadolu Lisesi' statüsüne geçtiler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi Yeni düzenlemeyle, Anadolu lisesi statüsünde olan güzel sanatlar liselerinin yanı sıra spor liseleri de "Anadolu lisesi" statüsüne geçti
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Milli Eğitim Bakanlığı Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Yönetmeliği yayımlanarak, yürürlüğe girdi Bu yönetmelikle, 1 Şubat 2005 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Spor Liseleri Yönetmeliği ile 6 Kasım 2008 tarihli Güzel Sanatlar Eğitim Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı
Yeni yönetmeliğe göre, güzel sanatlar ve spor liseleri "Anadolu lisesi" statüsünde olacak ve güzel sanatlar ile spor eğitimi alanlarında yatılı, gündüzlü, karma eğitim yapacak Eğitim süresi 4 yıl olacak
Bir öğretim yılında güzel sanatlarla ilgili alanların her birine alınacak öğrenci sayısı 30’u, spor alanına alınacak öğrenci sayısı ise 90’ı geçemeyecek
9 sınıflara yeni alınacak öğrenci kontenjanı, her ders yılı mayıs ayının son haftası içinde Bakanlığın ilgili öğretim birimine bildirilecek ve ilgili birimce ilan edilecek Sınıf mevcutları 30’u geçemeyecek Ancak sınıf tekrarı yapan öğrenci bulunması halinde bu sayının üzerine çıkılabilecek Yürürlükten kaldırılan Spor Liseleri Yönetmeliği’nde okula her öğretim yılında alınacak öğrenci sayısının 48’i, bir sınıfın öğrenci sayısının ise 24’ü geçemeyeceği belirtilmişti
İlköğretim okullarından 2009-2010 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler, mezun olduklarına ilişkin belge ve dilekçe ile yetenek sınavına girmek için Spor Lisesi müdürlüğüne başvuruda bulunabilecektir
2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAMSUN SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZUNU İNCELEYEBİLİRSİNİZ
Özel Yetenek Sınavı İçin Ön Kayıt Esnasında İstenen Belgeler
- Nüfus cüzdanı örneği
-2 ad Fotoğraf - Not durum çizelgesi
- Sağlık Raporu ( Spor Lisesi yetenek sınavına girmesinde sağlık yönünden bir sakınca yoktur) ibareli olacaktır
- Form dilekçe
- Sınava giriş belgesi ( Spor Lisesi tarafından verilecek)
- Diploma
- Plastik telli dosya
- Okul aile birliğinin kararı gereği sınav gideri olarak okul aile birliği no lu hesabına yatırılmış 100 tl banka dekontu

Spor Liselerine Kesin Kayıtlar İçin İstenen Belgeler
1- Diplomanın aslı ve fotokopisi
2- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
3- 6 adet vesikalık fotoğraf (ön cepheden çekilmiş, yeni çekilmiş olacak)
4- 2 top A4 kağıdı, mavi yada siyah renkli 2 adet geniş klasör, 2 adet telli dosya
5- İlköğretimde burslu okumuşsa; mezun olduğu okuldan burslu olduğuna dair onaylı belge
6- Öğrenci kayıt bilgi zarfı (okuldan alınacak ve veli tarafından doldurulacak)
7- Öğrenci- Veli kayıt sözleşmesi (okuldan alınacak)
Yatılı Öğrenci Kayıtlarında İstenen Belgeler
1- Aile durum beyannamesi (Ek-1) (Aile durum beyannamesinde ana,baba vb baktığını beyan ediyorsa kurumundan Tedavi Yardım Beyannamesi)
2- Ailenin gelir durumunu gösterir tasdikli belge ((Maaş bordrosu, esnaf ise gelir vergisi beyannamesi vb)
3- Nüfus cüzdanı fotokopisi
4- Aile nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
5- Veliye ait ikametgah belgesi (Nüfus Müdürlüğünden)
6- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı olmadığına dair Sağlık Raporu (Sağlık Ocaklarından)
7- Mezun olduğu yıl tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır ceza almadığını ve sınıfını geçtiğini gösteren belge (Mezun olduğu ilköğretim okul müdürlüğünden)
8- Öğretmen çocuğu ise görev yerlerinde devam edebileceği okul bulunmadığını gösterir belge, Velinin öğretmen olduğuna dair belge
9- Yönetmeliğin 10 maddesine giren öğrenciler için korunmaya muhtaç olduğunu,harp malulü veya şehit çocuğu olduğunu belirten belge
10- Veli dilekçesi (Okuldan alınıp doldurulacak)
11- Taahhütname (Okuldan alınıp doldurulacak)

Öğrenci Seçimi
Öğrenci seçimi, ağustos ayının ilk haftası içerisinde okullarda oluşturulan komisyon tarafından iki aşamalı yetenek sınavı ile yapılır Sınavlar, resmî tatil günlerine denk gelmesi hâlinde takip eden hafta içerisinde yapılır Gerektiğinde sınavlara cumartesi ve pazar günleri de devam edilir
(2) Komisyon, okul müdürünün başkanlığında her alan için ayrı ayrı beş alan öğretmeninden oluşturulur Komisyon üyesinin üçü ilgili okul öğretmenleri, ikisi ise il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce belirlenen diğer okulların öğretmenleri arasından seçilir Gerektiğinde il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce öğretmen görevlendirmesi yapılabilir
(3) Komisyon, sınavlara ilişkin esaslar ile puanlama ölçütlerini belirler Değerlendirme, 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılır
(4) Değerlendirme sonunda birinci ve ikinci aşama sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınır ve her alan için 50 (elli) puan barajını aşan adaylardan en yüksek puanı alanlardan başlanarak sıralama yapılır Belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek liste ilan edilir
(5) Kesin kayıtlar, asıl listeden başlanarak ağustos ayının ikinci haftası içerisinde yapılır Açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek ağustos ayının üçüncü haftasının ilk iş günü mesai saati bitiminde okul müdürlüklerince ilan edilir ve yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları takip eden dört iş günü içerisinde yapılır Buna rağmen açık kontenjanı bulunan okullar, yedek listeden öğrenci kayıtlarına ağustos ayının son haftasının mesai bitimine kadar devam ederler
(6) Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesi olmayan veya yedek listede yeterli sayıda öğrenci bulunmayan okullar, eylül ayının ilk haftası içerisinde aynı usulle sınav yaparak öğrenci alır
(7) Öğretim yılında nakiller dışında öğrenci kayıt ve kabulü yapılmaz
Spor Liseleri Başvuru Formları:

[img]images/smilies/maxih1 (14)gif[/img]
EK-1 (Açın )
EK-2 (Açın )
EK-3 (Açın )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com