Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bildirisi, birleşmiş, çocuk, dünya, hakları, milletler

Dünya Çocuk Hakları Bildirisi - Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1- Her çocuk bu bildiride belirtilen haklardan yararlanmalıdır Hiç bir çocuk ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal inanç nedeniyle ayrı tutulamaz

2- Her çocuk korunacak ve özel bakım görecektir Çocuğun iyi koşullar altında, zihnen, bedenen gelişmesi sağlanacaktır Buna ilişkin düzenlemeler yasalarla güvence altına alınacaktır Bu amaçla hazırlanacak yasalarda çocuk yararına olacak durumlar göz önünde tutulacaktır

3- Her çocuk doğduğu andan başlayarak isme ve yurttaşlığa hak kazanmalıdır

4- Çocuk, sosyal güvenlikten yararlanmalıdır Sağlıklı büyüyüp gelişmesi için gereken her çaba gösterilmelidir

5- Sakat çocuklar için özel bakım ve eğitim uygulanmalıdır

6- Çocuktan sevgi esirgenmemelidir Ailesi olmayan ve yoksul çocuklara özel ilgi gösterilmelidir

7- İlkokul eğitimi parasız ve zorunlu olarak çocuğa sağlanmalıdır Çocuklar genel bilgilerini arttıracak, yeteneklerini geliştirecek toplumsal sorumluluklar yüklenecek biçimde eğitilmelidir Çocuğun eğitiminden sorumlu kişiler eğitime, öğretime ayrı bir özen göstermelidir Çocuk; bir tür eğitim olan oyun oynamak ve dinlenmek olanaklarına sahip olmalıdır Yöneticiler çocuklara bunları sağlamalıdır

8- Sosyal yardım ve korunma konusunda çocuk ilk düşünülen olmalıdır

9- Çocuk her tür kötülük ve sömürüden korunmalıdır Çocuk, her ne biçimde olursa olsun alım satım konusu olmamalıdır

10- Çocuk ırk, din ve insanlar arasındaki ayrılık yaratan baskılardan titizlikle korunmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com