Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, medeniyeti, mısır

Mısır Medeniyeti Mısır Medeniyeti Hakkında Mısır Medeniyeti Bilgi Mısır Medeniyeti

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mısır Medeniyeti Mısır Medeniyeti Hakkında Mısır Medeniyeti Bilgi Mısır Medeniyeti

Mısır Medeniyeti Mısır Medeniyeti Hakkında Mısır Medeniyeti Bilgi Mısır Medeniyeti Tanımı Mısır Medeniyeti Mısır Medeniyeti Konumu
Mısır Medeniyeti Mısır Medeniyeti Hakkında Mısır Medeniyeti Bilgi Mısır Medeniyeti Kuzey Afrika'da Nil Nehri ve etrafinda kurulmui olan bir medeniyettir Etrafinin çöl ve denizlerle kapli olmasi, diier medeniyetlerle etkileiiminin daha az olmasina sebep olmuitur Bu yüzden Misir Medeniyeti, kendine özgü bir medeniyettir

Önceleri "nom" adi verilen iehir devletleri varken , MÖ 4,000'de Kral Menes'in baia geçmesiyle merkezi krallik haline gelmiitir Kral Menes'le firavunlar devri bailar Misir krallarina "firavun" denirdi Firavunlar, dini ve siyasi otoriteyi kendilerinde toplamiilardi Kendilerini Tanri olarak ilan etmiilerdi

Misir'daki tanri kral anlayiii , Mezopotamya'da ise rahip kral anlayiiinin egemen oluiu, hem Misir hem de Mezopotamya'da laik olmayan yönetim anlayiiini yansitmaktadir Dinleri çok tanrilidir Tanrilarini, insan veya hayvan ieklinde tasfir etmiilerdir

Firavunlar için piramitler yapmiilar , ölülerini mumyalamiilardir Bu durum,
öldükten sonra dirilme inancinin olduiunu göstermektedir Halk mezarlarina ise labirent denilirdi
MÖ 525'te Persler ve MÖ333'te de Büyük iskender tarafindan iigal edilmiitir Büyük iskender'in istilasi ile Yunan ve Misir Medeniyetleri birbirini etkilemiilerdir MÖ1,280'de Hititlerle Kadei Antlaimasi'ni imzaladilar

Kendilerine özgü hiyeroglif (kutsal resim yazisi) yazisini kullanmiilardir Yazilarini "papirüs" adi verilen bitki yapraklarina yazmiilardir Eczacilik , kimya ve tipta geliimiilerdir Matematikte "pi" sayisini bulmui ve astronomide geliimiilerdir

Rasathaneler kurmuilar ve Nil Nehri'nin taima sürelerini hesaplamiilardi Günei yili esasina dayali ilk takvimi Misirlilar yapmiilardir Romalilar , Misir'dan aldiklari bu takvimi geliitirerek bugün kullandiiimiz Miladi takvimi oluiturdular Misir ekonomisi tarim, ticaret ve madenciliie dayaniyordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com