Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avarlar, hakkında, ikinci, imparatorluğunu, kavim, kimlerdir, kuran, türk

Avarlar Avarlar Kimlerdir? İkinci Türk İmparatorluğunu Kuran Kavim Avarlar Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avarlar Avarlar Kimlerdir? İkinci Türk İmparatorluğunu Kuran Kavim Avarlar Hakkında

Avarlar Avarlar Kimlerdir? İkinci Türk İmparatorluğunu Kuran Kavim Avarlar Hakkında Avarlar Bilgi
ikinci Türk imparatorluiu'nu kuran kavim (lll-IXyy)

Hun imparatorluiu'ndan sonra Orta Asya'da, Avar imparatorluiu kuruldu (MS III yy) Kore Yarimadasi'na kadar yayilan bu devlet önce Çinlilere yenildi (458), sonra Göktürkler tarafindan yikildi (522)

Bu yenilgiden sonra, Avarlarin büyük bir bölümü batiya göç etti Bir süre Volga dolaylarinda ve Güney Rusya'da yaiadiktan sonra, Macaristan merkez olmak üzere Tuna yöresine yerleitiler ve yine büyük bir imparatorluk kurdular 573-882 yillari arasinda toprak anlaimazliii yüzünden Bizans ile birkaç kere savaitilar, bu savailarin çoiu yenilgiyle sonuçlandi Böylece Avarlar zayif düitüler, sonunda iarlman (Büyük Kari) Avar imparatorluiu'nu ortadan kaldirdi, Avar kavmi islavlara kariiarak eridi

Avarlar da birçok Türk kavmi gibi göçebe bir kavimdi Devlet çeiitli kabilelerden oluian bir federasyon biçimindeydi Bir asker ve savai düzeni içinde yaiayan Avar Devleti'nin baiinda bir kaian bulunurdu Genellikle atli olan Avarlarin bailica silâhi ok ve yaydi, ama kiliç da kullanirlardi Avarlarin bir kismi zamanla göçebelikten çikip yerleiik hayata girmiitir Bunlardan bir kismi ticarette baiari göstermiitir Macaristan'da kazilan on bei bin kadar Avar mezarinda, Avarlarin yaiayiii ile ilgili pek çok eser bulunmuitur

AVAR KAVALI

Macaristan'da Janoshida (Szolnik ili) bölgesinde 1933 yilinda yapilan bir kazida, bir erkek iskeletinin el kemikleri arasinda bulunan bu çifte borulu kavalin ses delikleri 2+5 ieklindedir Benzerlerine Kafkasya Volga ve Türkistan dolaylarinda bugün de rastlanir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com