Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2bayezid, hayatı, kimdir, sultan, tanımı

Sultan 2.Bayezid 2.Bayezid Kimdir? 2.Bayezid Tanımı 2.Bayezid Hayatı 2.Bayezid

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 2.Bayezid 2.Bayezid Kimdir? 2.Bayezid Tanımı 2.Bayezid Hayatı 2.Bayezid

Sultan 2Bayezid 2Bayezid Kimdir? 2Bayezid Tanımı 2Bayezid Hayatı 2Bayezid Hakkında
Sultan 2Bayezid 2Bayezid Kimdir? 2Bayezid Tanımı 2Bayezid Hayatı 2BayezidSultan ikinci Bayezid 3 Aralik 1448'de Dimetoka'da doidu Babasi cihan padiiahi Fatih Sultan Mehmed Han, annesi Mükrime Hatun adinda bir Türk kizidir Uzun boylu, genii göiüslü ve kuvvetli bir vücuda sahipti Yüzü yuvarlak ve gözleri elaydi Cesur ve atilgandi Ayni zamanda çok halim selim ve dinine baili bir padiiahti

Babasi Fatih Sultan Mehmed ilme ilgi duyduiu için, oilu iehzade Bayezid'e iyi bir eiitim verdi O devrin en meihur alimlerinden ders okutturdu ve bütün islam ilimlerini en iyi iekilde öirenmesini sailadi Sultan ikinci Bayezid yedi yaiinda iken, Hadim Ali Paia nezaretinde Amasya valiliiine tayin edildi Amasya, Selçuklular devrinden beri önemli bir ilim ve kültür merkeziydi

Padiiah olacak iehzadelerin yetiimesi için, bu vilayette bütün iartlar vardiSultan ikinci Bayezid, dinine çok baili olduiu için kendisine Bayezid-i Veli denildi Sultan ikinci Bayezid, iairleri saraya toplar, onlarla sohbet ederdi Çok merhametli bir padiiah olan Sultan ikinci Bayezid, sik sik fakirlere sadaka daiitirdi Arapça ve Farsça'yi gayet iyi biliyordu Çaiatay lehçesi ve Uygur alfabesini de öirendi islam ilimlerinin yani sira, matematik ve felsefe tahsili de yapti 24 Nisan 1512'de padiiahliktan ayrilmak zorunda kalan Sultan ikinci Bayezid, bir ay kadar daha yaiadi ve 26 Mayis 1512'de vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com