Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedrettin, hayatı, isyanı, kimdir, şeyh

Şeyh Bedrettin Şeyh Bedrettin İsyanı Şeyh Bedrettin Kimdir? Şeyh Bedrettin Hayatı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeyh Bedrettin Şeyh Bedrettin İsyanı Şeyh Bedrettin Kimdir? Şeyh Bedrettin Hayatı

Şeyh Bedrettin Şeyh Bedrettin İsyanı Şeyh Bedrettin Kimdir? Şeyh Bedrettin Hayatı Şeyh Bedrettin Tanımı Şeyh Bedrettin Hakkında
Şeyh Bedrettin Şeyh Bedrettin İsyanı Şeyh Bedrettin Kimdir? Şeyh Bedrettin HayatıMehmed Çelebi Anadolu ve Rumeli'de ki birliii sailadiktan sonra iki önemli isyanla uiraimak zorunda kaldi Bunlardan birisi ieyh Bedrettin isyanidir Edirne civarindaki Simavna'da doian ieyh Bedrettin Bursa, Konya, Kahire gibi devrin en büyük ilim ve kültür merkezlerinde eiitim gördü

ieyh Bedrettin; Torlak Kemal ve Börklüce Mustafa gibi yakin arkadailariyla birlikte iznik'te kurduklari, islam dinine aykiri fikirlere sahip bir tarikatla, Anadolu ve Rumeli'de fikirlerini yaymaya bailadilar Bir süre sonra Eflak üzerinden Deliosman'a gelen ieyh Bedrettin ve yandailari ayaklandilar

Börklüce Mustafa izmir'de, Torlak Kemal de Manisa'da ayaklanmaya katildilar Mehmed Çelebi, izmir ve Manisa üzerine kuvvet göndererek ayaklanmayi bastirdi Yakalanan ieyh Bedrettin, Serez Kadisi tarafindan yargilanarak idam edildi (1420)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com