Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyliğini, bıraktı, ertuğrul, gazi, oğluna

Ertuğrul Gazi Beyliğini Kime Bıraktı - Ertuğrul Gazi Beyliğini Hangi Oğluna Bıraktı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ertuğrul Gazi Beyliğini Kime Bıraktı - Ertuğrul Gazi Beyliğini Hangi Oğluna Bıraktı

Ertuğrul Gazinin beyliği hangi oğluna kaldı
Ertuğrul Gazi beyliğini hangi oğluna bıraktı

Ertugrul Bey, 93 yasinda vefat edince, onun idaresi altinda bulunan asiretler, gerek kabiliyet, gerekse hareketliligi sebebiyle Osman'in, babasinin yerine basa geçmesini istiyorlardi Gerçi Osman, babasinin son dönemlerinde ona vekâlet etmek suretiyle yönetimle ilgili konularda kardeslerinden farkli bir hüviyete sahip oldugunu ortaya koymustu Kardesleri bakimindan pek büyük bir sikintisi olmayan Osman, amcasi Dündar Bey'le ugrasacaga benziyordu Zira Ertugrul Bey'in kardesi Dündar Bey de birlige reis olmak istiyordu Bu yüzden Osman'la amcasi arasinda ihtilaf (anlasmazlik) meydana geldi Zira, Kayi asiretinden baska bazi asiretler de Dündar Bey'in basa geçmesini istiyorlardi Bununla beraber Osman'in reisligini isteyen taraf daha etkili görünüyordu Bunun için Dündar Bey, reislik arzusundan vazgeçerek Osman'in asiret reisi olmasini kabul etmek zorunda kaldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com