Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmed, ahmet, hakkındaölümüöldürülmesi, hayatı, kimdirtarhuncu, paşa, paşanın, tarhuncu

Tarhuncu Ahmed Paşa Kimdir-Tarhuncu Ahmet Paşa'nın Hayatı Hakkında-Ölümü-Öldürülmesi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarhuncu Ahmed Paşa Kimdir-Tarhuncu Ahmet Paşa'nın Hayatı Hakkında-Ölümü-Öldürülmesi

Tarhuncu Ahmed Paşa Kimdir-Tarhuncu Ahmet Paşa'nın Hayatı Hakkında- Tarhuncu Ahmed Paşa'nın Ölümü-Tarhuncu Ahmed Paşa ve Öldürülmesi
Sultan Dördüncü Mehmed döneminde sadrazamliga getirilen Tarhuncu Ahmed Pasa, Girit'i fethetmek, donanmayi yeniden kurmak ve devlet bütçesini düzenlemek için çalismalar yapti 1652 yilinda sadrazam olan Tarhuncu Ahmed Pasa, bütçeyi denklestirmek için verilen gereksiz hediye ve bahsisleri sinirlandirdi
Saray harcamalarini azaltmaya çalisan, ilk kez mali yil bütçesini önceden hazirlayan Tarhuncu Ahmed Pasa, çikarlari elden gidenlerin yalan ve dedikodulari sonucu idam edildi (1653) Tarhuncu Ahmed Pasa'nin öldürülmesinden sonra ülkede siyasi istikrar kalmadi
Yeteneksiz kisiler yönetime hakim oldu Yeniçeri ve sipahi ayaklanmalari, Celali hareketleri durmadi Kitlik sonucu köylülerin arazilerini terk etmeleri, sehirlerde nüfus artisina yol açti ve issizlik boy gösterdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com