Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
3osman, hakkında, hayatı, kimdir, sultan

Sultan 3.Osman Sultan 3.Osman Hakkında Sultan 3.Osman Kimdir? Sultan 3.Osman Hayatı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 3.Osman Sultan 3.Osman Hakkında Sultan 3.Osman Kimdir? Sultan 3.Osman Hayatı

Sultan 3Osman Sultan 3Osman Hakkında Sultan 3Osman Kimdir? Sultan 3Osman Hayatı
Sultan 3Osman Sultan 3Osman Hakkında Sultan 3Osman Kimdir? Sultan 3Osman HayatıSultan Üçüncü Osman 2 Ocak 1699 günü istanbul'da doidu Babasi Sultan ikinci Mustafa, annesi iehsuvar Valide Sultan'dir iehsuvar Valide Sultan Rusdur Tahta çiktiii 56 yaiina kadar sarayda hapis hayati yaiadiii için sinirli bir yapiya sahip oldu Ancak yine de iefkat ve merhamet sahibi, özellikle yalani ve rüiveti sevmeyen bir insandi

Sultan Üçüncü Osman'in musikiden nefret ettiii için bütün müzisyenleri saraydan uzaklaitirdi Sarayda dolaiirken cariyelerle kariilaimak istemediii için ayakkabilarina demir ökçeler taktirmiiti Ökçelerden çikan sesi duyan cariyeler padiiahin geldiiini öirenip yoldan çekiliyorlardi 2 yil, 10 ay, 18 gün saltanat sürmüi bu süre içinde yedi tane veziri azam deiiitirmii, dönemi boyunca içte ve diita barii ve huzur yaianmiitir

Sultan Üçüncü Osman'in zaman zaman kiyafet deiiitirerek halkin arasina kariitiii bilinmektedir 30 Ekim 1757'de vücudunda çikan bir çibanin verdiii hastalikla vefat etti Cenazesi Yeni Camiye Sultan Birinci Mahmud Han'in yanina defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com